Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo overvallen door Red Bull-flashbacks na opmerkelijk Alpine-incident

Daniel Ricciardo wist de chaos net te ontwijken tijdens de Grand Prix van Monaco, al bracht het akkefietje tussen Alpine-coureurs Pierre Gasly en Esteban Ocon wel de nodige herinneringen met zich mee.

Ricciardo Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo had ongetwijfeld op een beter weekend gehoopt. De Australiër kwam vlak na de start al achter Fernando Alonso terecht en vanaf dat moment kon hij het scoren van punten wel op zijn buik schrijven. Op het stratencircuit in Monaco is het sowieso al lastig om in te halen en een twaalfde startpositie werkt dan niet in je voordeel. 

Ricciardo had al vanaf het eerste moment door dat het een lastig karwei zou worden om de top tien te bereiken, dus zat er niets anders op dan genoegen te nemen met de zoveelste puntloze race van dit seizoen. Dat teamgenoot Yuki Tsunoda wél punten scoorde in Monaco maakte het alleen nog maar vervelender voor de goedlachse Australiër, die na acht races al veertien punten achter zijn teamgenoot ligt. 

Ondanks het gebrek aan punten heeft Ricciardo toch een enigszins enerverend weekend achter de rug, al was dat niet helemaal in zijn voordeel. Hij werd vlak na de start bijna meegenomen in het Alpine-akkefietje, maar wist zichzelf net uit de problemen te houden. Dat is maar goed ook, want de Australiër weet als geen ander hoe zo'n teamgenoten-incident af kan lopen. In gesprek met onder meer RacingNews365 kwamen de herinneringen weer naar boven.

"Het scheelde echt niet veel! Lance (Stroll, red.) zat er zeker dichter achter dus ik had wat langer de tijd om te reageren, maar mijn hemel... Ik denk dat er echt wel twee of zelfs drie keer spraken was van een touché, inclusief die laatste klapper. Het deed me echt denken aan Bakoe 2018, waar Max Verstappen en ik elkaar natuurlijk tegenkwamen. Toen raakten we elkaar ook een keer of drie voordat het incident echt ontstond." 

Ricciardo zag vrijwel meteen dat de Alpine-coureurs een soortgelijk lot stond te wachten. "Ik zag het echt gebeuren en ik weet nog dat ik vrijwel meteen dacht: 'Oké, de spanning stijgt wel heel snel zo.' Als teamgenoten wordt die spanning soms nog veel groter, dus het verbaasde me eigenlijk niet dat dit gebeurde, omdat ze allebei niet echt bereid leken om veel toe te geven. Ik weet wel hoe dat gaat, dus ik weet ook wel dat het team echt niet blij is nu."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap