Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo pakt keihard door in zomerstop: "De rest zal wel wat meer feesten..."

Na twee races voor AlphaTauri komt er al een vroeg reflectiemoment in de vorm van een zomerstop voor Daniel Ricciardo.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo gaat na twee races bij AlphaTauri de zomerstop in, voorbij een intensieve periode waar hij onverwacht het F1-stoeltje van Nyck de Vries overnam na de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Australiër heeft al een uitgebreide F1-carriere achter de rug, maar was na een mislukt huwelijk met McLaren in 2022 ging Daniel weer terug naar Red Bull Racing als derde coureur. Na tien races in het 2023-kampioenschap kreeg hij het telefoontje dat hij weer in een F1-bolide mag stappen.

Inmiddels heeft de Australiër de eerste twee races voor AlphaTauri erop zitten, en wist hij tijdens zijn eerste race, de Grand Prix van Hongarije, voor zijn teamgenoot Yuki Tsunoda te finishen. Inmiddels voelt hij zich al wat meer op zijn gemak, liet hij na de Grand Prix van België aan de media, waaronder RacingNews365, weten: "Een kwartier voor aanvang van de race voel ik me al best een beetje beter. Het is lastig wanneer je in een race geen progressie maakt en dan een paar dingen probeert die niet werken. Dat je dan een lock-up hebt of een moment. Dus het voelde alsof vandaag niet de dag was. Maar ik weet het niet. Negen dagen geleden had ik nog niet in deze auto gereden. Dus als ik alles in perspectief breng, dan denk ik dat we 'oké' zijn. "

Meer in de sportschool, minder alcohol

De 34-jarige coureur is ondanks de snelheid van de auto blij om weer op de grid te staan. "En van wat ik begrijp, een paar ronden tegen het einde van de race in vrije lucht lieten we wel een fatsoenlijk tempo zien. Dus het is waarschijnlijk niet allemaal al te slecht. Maar nu ik terug in de sport ben, heb ik de smaak te pakken."

De Australiër heeft een ander seizoen dan de andere negentien coureurs op de grid. Ook zijn vakantie tijdens de zomerstop gaat er anders uitzien dan bij de andere coureurs, vermoedt hij. De vier weken tussen de Grand Prix van België en de Grand Prix van Nederland fungeren als een vakantieperiode voor de coureurs, maar Ricciardo zal voornamelijk in de sportschool te vinden zijn, in tegenstelling tot zijn collega's. "Zij zullen waarschijnlijk wat meer feest vieren dan ik. Vooral Pierre Gasly na zijn podium van zaterdag. Maar ik zal wat meer in de gym te vinden zijn, en minder alcohol nuttigen, zeker in vergelijking met de rest (van het veld', red.)."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami