Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo pakt pole in Monaco, laatste startpositie Verstappen

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco leverde voor Red Bull de gedroomde pole op. Teleurstelling was er ook met een twintigste startpositie voor Max Verstappen. De Nederlander kon na een crash in de derde training niet deelnemen aan de kwalificatie.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco liep voor Max Verstappen uit op een deceptie. Door de gevolgen van zijn crash kon hij niet deelnemen aan de kwalificatie, waardoor hij morgen als twintigste en laatste van start moet gaan. Lijdzaam moet hij vanuit de pitbox toekijken. In het eerste deel van de kwalificatie was het wederom Daniel Ricciardo die het snelste was. Opvallend was de negentiende tijd van Kevin Magnussen in de Haas, die totaal niet uit de verf kwam. Verder vielen Hartley, Ericsson, Stroll en Verstappen af in Q1. Het tweede deel van de kwalificatie werd een tactisch spel. Daniel Ricciardo verbrak het ronderecord met een 11.3, maar Mercedes probeerde om zich als enige op de ultrasoft band te kwalificeren. Die poging mislukte, waardoor Bottas en Hamilton alsnog de hypersofts monteerden. Het gat van Ricciardo ten opzichte van de concurrentie slonk in Q2 al flink. Afvallers in Q2: Hülkenberg, Vandoorne, Sirtokin, Leclerc en Grosjean.

Alles kwam aan op Q3, de top 10 kwalificatie waaraan Daniel Ricciardo als grote favoriet begon. In iedere vrije training en alle delen van de kwalificatie was de Australiër het snelste geweest. Het werd een ongekend spannend schouwspel waarin ook Lewis Hamilton zich voorin melde. Er stond echter geen maat op Daniel Ricciardo die als eerste in de 1.10 dook dit weekend. Daarachter waren het Hamilton en Vettel. In de slotminuten openden de concurrenten de aanval op Ricciardo, maar er stond geen maat op de Red Bull-coureur. Achter hem waren het Vettel en Hamilton die de top drie compleet maakten.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'