Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo positief over eerste kennismaking met nieuwe Red Bull-bolide

Red Bull's Daniel Ricciardo stapte gisteren met een goed gevoel uit de RB14. Op het circuit van Silverstone werkte de Australiër de shakedown van de nieuwe auto af.

Die shakedown werd afgwerkt onder het mom van een filmdag. Dat betekent dat Ricciardo maximaal 100 kilometer mocht rijden en dat ook nog eens op een natte baan. Geen ideale omstandigheden, maar desondanks zijn de eerste bevindingen an Ricciardo over de auto positief. "Natuurlijk is het moeilijk om een goed oordeel te vellen na zo weinig ronden, maar het eerste gevoel is goed" , zo laat Ricciardo in gesprek met Fox Sports Australia weten. Ricciardo toont zich met name tevreden over de stabiele achterkant van de RB14, daar waar diens voorganger wat nerveus kon zijn aan de achterzijde. "Zelfs in deze moeilijke, natte omstandigheden voelt de achterkant redelijk stabiel aan" , aldus Ricciardo die daar wel aan toevoegt dat hij nog niet echt heeft gepusht. "Ik heb nog geen gekke dingen willen doen, maar de eerste tekenen zijn veelbelovend."

Ricciardo werd ook gevraagd naar zijn ervaringen met de Halo die dit seizoen zijn intrede doet in de sport. "Het was allemaal vrij nieuw voor me, maar ik had er eigenlijk geen last van. Tenzij ze informatieborden boven het circuit gaan hangen, voorzie ik geen enkele problemen met het zicht." Het enige ongemak dat Ricciardo van de Halo ondervond, was dat het instappen wat moeizaam ging: "Daar ga ik vast nog een keer een spier mee verrekken" , zo grapte Ricciardo. "Het is nu nog wat onwennig, maar dat komt wel goed. Dat went wel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"