Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo probeert het op twee wielen: "Motorcoureurs, dat zijn pas echte helden"

Daniel Ricciardo ging recent voor het eerst op een motor de racebaan op en dat is hem zeker bevallen. De Australiër heeft immens veel respect voor zijn collega-coureurs die hun races op twee wielen afwerken.

Naast het Formule 1-racen zijn de coureurs in hun vrije tijd vaak met motorsport-gerelateerde hobby's bezig. Zo doen Max Verstappen en Lando Norris graag aan simracen, terwijl Valtteri Bottas op zijn vrije dagen het liefst achter het wiel van een rallywagen kruipt. Ook Daniel Ricciardo lijkt een nieuwe hobby te hebben gevonden: motorracen. In zijn jeugd werd dat door zijn moeder echter nog streng verboden, zo vertelt de Renault-coureur tegenover onder meer RacingNews365 : "Ik hou van motorsport en zeker van de disciplines op twee wielen, maar van mijn moeder mocht ik dat als kind niet. Ze vond namelijk dat het te gevaarlijk was." "Een tijdje terug heb ik echter op een privé-racebaan van een vriend voor het eerst op een 100cc-motor gereden. Zo'n motor is niet per se heel indrukwekkend, maar ik heb die dag heel veel geleerd. Het was een compleet nieuw gevoel voor mijn lichaam, want het verschil met de Formule 1 is enorm groot. Wat wel hetzelfde was, was de wil om helemaal tot het gaatje te gaan en het maximale eruit te halen." "Ik heb altijd al veel respect gehad voor de coureurs op twee wielen, maar nu nog een stuk meer", zo vervolgt de honey badger. Dat ze in de MotoGP zo laag bij de grond komen met hun lichaam, dat is onwerkelijk. Iedereen zegt dat wij auto-coureurs dapper en gestoord zijn, maar de motorcoureurs, dat zijn pas de echte helden", aldus Ricciardo.

B0LwgZkFSAQ

Dit bericht bekijken op Instagram Road trackin’ for the first time. Loved! @gopro Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op 21 Jul 2019 om 8:25 (PDT)

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje