Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op geruchten rond Red Bull-stoeltje van Perez

De chaos binnen het Red Bull-kamp piekte de afgelopen maanden al regelmatig, maar de grote blunder van Sergio Perez tijdens de kwalificatie in Silverstone deed er nog een schepje bovenop. De actie van de Mexicaan heeft indirect ook invloed op Daniel Ricciardo, maar de RB-coureur houdt zijn kaken stijf op elkaar.

Ricciardo wet Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië eindigde al snel in tranen voor Sergio Perez. De Mexicaan verloor de controle over zijn auto tijdens het opwarmen van zijn setje zachte banden en belandde na een spin in de grindbak. Het zat er, gezien de verraderlijke omstandigheden van de zaterdag, wel aan te komen dat het een keer mis zou gaan, maar Perez kon die grote blunder dus niet voorkomen.

Achter de schermen zorgde de spin er echter wel voor dat de chaos, die net was verdwenen nadat Red Bull het contract van Perez verlengd had, weer nieuw leven ingeblazen werd. Ook Daniel Ricciardo, coureur van zusterteam Visa Cash App RB, krijgt indirect te maken met de chaos bij Red Bull, want de acties van Perez kunnen grote gevolgen hebben voor zijn toekomst. 

Toch geeft de Australiër tegenover onder meer RacingNews365 aan dat hij zich inmiddels niet meer buigt over eventuele voorspellingen. "Ik blijf altijd ver weg bij dat soort voorspellingen. Naarmate de sport met de jaren vooruit gaat en groter wordt, wat natuurlijk een trend is de laatste jaren, valt het ook op dat het Hollywood-gehalte groter wordt. In ieder geval wat het profiel betreft, maar ook met het verhaal dat de sport vertelt. Het is nu allemaal zo onvoorspelbaar."

Ricciardo houdt daarom de kaken stijf op elkaar wat de gevolgen voor zijn eigen toekomst betreft. "Heb ik enig bewijs dat ik ergens anders terecht zal komen? Nee, dat niet. En er gebeuren natuurlijk genoeg gekke dingen in deze sport, maar ik zit op dit moment niet in de positie om dingen te zeggen, denken of voorspellen. Ik probeer gewoon mijn ding te doen."

Toch kan de Australiër niet ontkennen dat hij het soms lastig zat heeft met zijn eigen problemen, want ook tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië werd dat weer duidelijk. "Het lukte niet helemaal tijdens de kwalificatie. Maar, nogmaals... Ik wil niet met de vinger wijzen, maar ik had wel het gevoel dat ik niet veel meer kon doen dan ik nu heb laten zien. In de situatie waarin we ons op dit moment bevinden kan het in ieder geval niet beter."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership