Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Ricciardo reageert op hardnekkige De Vries-geruchten

Keert Daniel Ricciardo terug in de Formule 1 bij AlphaTauri? In de auto waar nu Nyck de Vries nog zit? De Australiër zegt er klaar voor te zijn.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na zijn gedwongen vertrek bij McLaren moest Daniel Ricciardo het doen met het reservestoeltje bij Red Bull. De verloren zoon keerde terug als derde coureur en bracht de afgelopen maanden al veel minuten door in de simulator.

Inmiddels is het weer gaan kriebelen bij de achtvoudig Grand Prix-winnaar, zo laat hij weten op SiriuxXM. "Ik heb van mijn vrije tijd genoten, maar ik heb er ook wel weer genoeg van. Ik wacht nu op het moment dat ik weer terug achter het stuur mag kruipen."

Dat moment is deze dinsdag daar. Ricciardo wordt door zijn werkgever namelijk ingezet tijdens de Pirelli-test in Groot-Brittannië. "Red Bull heeft een fenomenale wagen en ik kan niet wachten om er in Silverstone de baan mee op te gaan. Het is zo'n snel circuit!", glundert hij.

AlphaTauri?

Als Ricciardo gevraagd wordt naar alle heisa op de grid rond de race op Silverstone, zegt hij het te missen. "Natuurlijk mis ik het! Die 10 à 15 minuten voor de race is de grid bezaaid met mensen. Een soort dierentuin, een chaos, maar wel leuke chaos. Ik mis het, maar het zij zo."

De Australiër wordt gelinkt aan een terugkeer bij AlphaTauri, waar hij het zitje van de tegenvallende Nyck de Vries over zou kunnen nemen. Ricciardo ziet wel wat er gebeurt.

"Ik laat alles op me afkomen en ik heb er vertrouwen in dat ik op een gegeven moment weer terugkeer op de grid. Natuurlijk kan ik er niet 100% zeker van zijn, maar op een dag keer ik weer terug, daar heb ik vertrouwen in."

"Je weet het nooit, je weet het nooit...", reageert hij als hij op de man af gevraagd wordt naar de AlphaTauri-geruchten. "Ik ben ready. Ik heb twee maanden op de bank gezeten in de kerstperiode, maar daarna ben ik weer gaan trainen en daar geniet ik weer van."

Update: Het is officieel. Nyck de Vries is zijn zitje kwijt aan Daniel Ricciardo. Lees hieronder meer achter de link.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez