Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op opvallende uitspraken Marko

Helmut Marko liet zich eerder deze week uit over het tweede zitje bij RB, dat nu nog wordt bezet door Daniel Ricciardo. De positie van de Australiër is niet zeker en reageert nu op de woorden van Marko.

Ricciardo race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat RB een juniorteam is en daar moeten we naar handelen." Was getekend, Helmut Marko. Dat zou dus kunnen betekenen dat Daniel Ricciardo moet vrezen voor zijn plekje bij het zusterteam van Red Bull Racing. Het ene zitje voor 2025 is namelijk al vergeven aan Yuki Tsunoda, terwijl ook Liam Lawson aast op een stoeltje.

Marko voegde daar het volgende nog aan toe, over de positie van Ricciardo. "Het doel was dat hij met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull. Dat zitje is nu van Sergio Perez, dus dat plan gaat niet meer door. We zullen er binnenkort een jonge coureur in moeten zetten. Dat wordt dan Liam Lawson."

Voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk wordt er aan Ricciardo gevraagd wat hij van de woorden van Marko vindt. "Ik heb het eigenlijk niet gelezen, maar ik ben natuurlijk op de hoogte van deze dingen. En hoe ik het zie, is simpel. Het zal altijd gebaseerd zijn op prestaties en dat ik terug ben gekomen bij de Red Bull-familie is iets waar ik echt van hou. Het is een mooi verhaal, maar het is nog niet klaar en dat is wat ik probeer te doen", zo vertelt de Australiër tegenover onder meer RacingNews365.

"Als ik presteer, heb ik het gevoel dat er een heel goede kans is om hier te blijven en dat zal de dominante en meest doorslaggevende factor zijn." Hebben alle geruchten dan nog invloed op Ricciardo? "Het heeft geen invloed op mijn prestaties en ik rijd nu niet in de auto met de gedachte dat ik vecht voor mijn zitje. Misschien was dat twee jaar geleden het geval, toen ik mijn zitje verloor, maar ik heb hier geen angst voor."

Daarnaast gaat de Australiër zijn 250e Grand Prix rijden in de Formule 1 in Oostenrijk. Maar hoeveel races komen er dan nog bij? "Als ik nog steeds de coureur ben die ik kan zijn, dan zou ik zeggen dat er een kans is om de 300 te halen. Op dit punt in mijn carrière zie ik het als volgt: ik wil hier zijn, als ik het nog steeds kan. Ik voel dat ik nog steeds op dit niveau kan presteren en in dit tempo is 50 races iets meer dan twee seizoenen", zo sluit Ricciardo af.

Rijdt Ricciardo ook volgend jaar bij het zusterteam van Red Bull? Laat het hieronder weten in de poll!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership