© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: ’Red Bull gaat dit seizoen nog meer races winnen’

06 jul. 2018 10:07 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo boekte dit Formule 1 seizoen al twee overwinning maar ziet zichzelf niet direct als een titelkandidaat. Niet alleen de motor van zijn RB14 komt vermogen tekort, ook de interne strijd met Max Verstappen verkleint volgens de Australiër zijn titelkansen.

RIcciardo: 'Titelstrijd gaat tussen Vettel en Hamilton'

"Natuurlijk is het grootste probleem vooral het gebrek aan motorvermogen. We kunnen gerust races winnen met de Renault-motor maar we hebben helaas niet het vermogen om elke race mee te strijden voor de zege. Om kampioen te worden, is dat wel nodig," aldus Ricciardo over zijn titelkansen tegenover Sky Sports F1.

Toch is dat volgens de 29-jarige Red Bull coureur niet zijn enige probleem.

"Ook de strijd met Max is natuurlijk lastig. We snoepen elkaar gewoon te veel punten af. De ene race eindigt hij voor mij, dan ik voor hem. Ik heb nu twee races gewonnen, Max één maar Lewis en Sebastian zijn de enige coureurs die voor hun team winnen. Dat maakt wel verschil."

Dankzij de overwinning van Max Verstappen in de GP van Oostenrijk en het uitvallen van Ricciardo bedraagt het onderlinge verschil nog maar drie punten. Daarnaast staat de teller voor de Oostenrijkse renstal nu op drie zeges maar volgens Ricciardo kunnen de fans dit seizoen nog wel een paar keer juichen.

"We zijn absoluut goed genoeg om nog een paar races te winnen maar helaas komen we net tekort om elke race te strijden voor de zege. Ik sta momenteel vierde in het WK en dat is eigenlijk niet zo verkeerd aangezien ik maar zes van de negen races gefinisht ben."

"Het is alleen niet goed genoeg, daarom moeten we elke race finishen om zo in de buurt te blijven van Hamilton en Vettel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen