Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Red Bull had de laatste drie races kunnen winnen"

Hoewel Daniel Ricciardo tijdens de Grote Prijs van Brazilië net buiten het podium eindigde, is de 29-jarige Red Bull-coureur verbaasd over de snelheid die zijn team tentoonspreidde in de laatste drie races.

"Deze sport stelt mij iedere keer weer voor raadsels, want zelfs in Brazilië hadden we de snelheid om te kunnen winnen," aldus Ricciardo tegenover de pers in Abu Dhabi. "Ik weet niet of de rest het dan verkeerd doet en wij zo goed, maar vast staat wel dat wij in de laatste paar races ongelofelijk snel waren."

Zijn teamgenoot Max Verstappen won de Grote Prijs van Mexico en kwam na een briljante inhaalrace in Austin uiteindelijk als tweede over de streep terwijl de jonge Nederlander ook in Brazilië op weg leek naar de zege. Ondanks het uitblijven van persoonlijk succes kijkt Ricciardo positief terug op de afgelopen races. "We hebben absoluut een auto waarmee we kunnen winnen, zeker de laatste drie races deden we mee voor de overwinning. De auto wordt nog steeds doorontwikkeld en dat pakt goed uit." Voor Ricciardo wordt Abu Dhabi zijn laatste race als Red Bull-coureur en dit tijdperk wil hij graag in stijl afsluiten, hoewel een overwinning volgens hem te hoog is gegrepen. "Als je naar onze snelheid kijkt, dan zouden we mee kunnen doen voor de zege, maar voor hetzelfde geldt worden we gewoon weer vijfde en zesde. Voorspellingen blijven lastig, maar ik blijf optimistisch en een overwinning zou zeker mooi zijn. Zolang we maar het podium halen, dan zitten we er in ieder geval opnieuw dicht bij."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'