Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Red Bull heeft niet de snelste auto'

Daniel Ricciardo was na afloop van de laatste testdag tevreden, maar verwacht niet dat Red Bull het te kloppen team is. Volgens de teamgenoot van Max Verstappen is Mercedes nog altijd het te kloppen team.

Lange tijd moesten we wachten op een snelle tijd van Ricciardo. Pas in het laatste uur monteerde de Australier de supersofts onder zijn RB14 en ging daarmee direct naar een 1.18,327. Een tijd die goed was voor de vierde positie op een volle seconde van Kimi Raikkonen. De Ferrari-coureur gebruikte daarbij echter wel de hypersoft band. Ricciardo was tevreden over de wintertest, maar denkt dat het team nog progressie moet boeken. "Het was geen slechte testperiode. We moeten nog wel wat tijd zien te winnen, maar ik denk dat we er redelijk bij zitten. Op een aantal vlakken moeten we nog verbeteren. Positief is dat de onderdelen die we op de auto zetten goed werkten." Mercedes liet vaak weten dat Red Bull het te kloppen team is, maar Ricciardo verwacht dat het Duitse team nog altijd een voorsprong heeft. "Ik hoop dat we mee kunnen strijden. We konden een goed tempo rijden, maar als je dan naar de tijden van de anderen kijkt dan begin je te twijfelen." "Enkele dagen geleden dacht ik dat we het tweede team zouden zijn na Mercedes en voor Ferrari. Ze kwamen de laatste dagen op op stoom en ook enkele andere teams lieten snelle tijden zien."

Ricciardo maakt zich vooralsnog geen zorgen over de vorm van Red Bull. "Ik denk dat we er goed bijzitten, maar niet dat we de snelste auto hebben, maar wel dicht genoeg dat een rol van betekenis kunnen spelen." Volgens Daniel Ricciardo staat Red Bull er aanzienlijk beter voor dan een jaar geleden. "We hadden een betere winter dan een jaar geleden en reizen af naar Australië met vertrouwen om tot de limiet te gaan met onze auto en motor. Het zou erg mooi zijn om voor thuispubliek een uitstekend resultaat neer te zetten." "Ik hoop dat we een mooie strijd krijgen dit jaar, waarbij het veld dicht bij elkaar lijkt te liggen."

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami