© Getty Images / Red Bull contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Red Bull heeft niet de snelste auto'

09 mrt. 2018 19:36 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo was na afloop van de laatste testdag tevreden, maar verwacht niet dat Red Bull het te kloppen team is. Volgens de teamgenoot van Max Verstappen is Mercedes nog altijd het te kloppen team.

Ricciardo denkt dat Red Bull nog snelheid nodig heeft

Lange tijd moesten we wachten op een snelle tijd van Ricciardo. Pas in het laatste uur monteerde de Australier de supersofts onder zijn RB14 en ging daarmee direct naar een 1.18,327. Een tijd die goed was voor de vierde positie op een volle seconde van Kimi Raikkonen. De Ferrari-coureur gebruikte daarbij echter wel de hypersoft band.

Ricciardo was tevreden over de wintertest, maar denkt dat het team nog progressie moet boeken.

"Het was geen slechte testperiode. We moeten nog wel wat tijd zien te winnen, maar ik denk dat we er redelijk bij zitten. Op een aantal vlakken moeten we nog verbeteren. Positief is dat de onderdelen die we op de auto zetten goed werkten." 

Mercedes liet vaak weten dat Red Bull het te kloppen team is, maar Ricciardo verwacht dat het Duitse team nog altijd een voorsprong heeft.

"Ik hoop dat we mee kunnen strijden. We konden een goed tempo rijden, maar als je dan naar de tijden van de anderen kijkt dan begin je te twijfelen." 

"Enkele dagen geleden dacht ik dat we het tweede team zouden zijn na Mercedes en voor Ferrari. Ze kwamen de laatste dagen op op stoom en ook enkele andere teams lieten snelle tijden zien." 

Ricciardo maakt zich vooralsnog geen zorgen over de vorm van Red Bull.

"Ik denk dat we er goed bijzitten, maar niet dat we de snelste auto hebben, maar wel dicht genoeg dat een rol van betekenis kunnen spelen." 

Volgens Daniel Ricciardo staat Red Bull er aanzienlijk beter voor dan een jaar geleden. 

"We hadden een betere winter dan een jaar geleden en reizen af naar Australië met vertrouwen om tot de limiet te gaan met onze auto en motor. Het zou erg mooi zijn om voor thuispubliek een uitstekend resultaat neer te zetten." 

"Ik hoop dat we een mooie strijd krijgen dit jaar, waarbij het veld dicht bij elkaar lijkt te liggen." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen