Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Red Bull is er klaar voor’

Tot ieders verrassing is de RB14 gewoon op tijd klaar en kwam Daniel Ricciardo er zelfs al mee in actie tijdens een filmdag op het circuit van Silverstone. Daniel Ricciardo ziet de eerste wintertest dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Daniel Ricciardo had afgelopen maandag de eer om als eerste Red Bull-coureur te rijden in de RB14. Tijdens een filmdag in Engeland mocht hij maximaal 100 km met de nieuwe bolide rijden en deed hij tevens alvast ervaring op met de Halo. In zijn column voor de site van Red Bull Racing gaat hij dan ook uitgebreid in op de Halo. "Ik denk dat het wel goed komt met de Halo. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het er verschrikkelijk uitzien maar we hebben wel andere zaken om ons druk over te maken. Vooral als het seizoen straks echt is gestart en de titelstrijd losbarst." "Het is alleen wel zo dat het lastig in- en uitstappen is met de Halo. Misschien dat ik wat yogalessen moet nemen zodat ik wat flexibel word. Ik verwacht dat iedereen vrij snel aan de Halo is gewend en dat we het er dan gewoon niet meer over hebben."

Red Bull Racing heeft in de afgelopen jaren de reputatie opgebouwd dat het steeds pas op het allerlaatste moment de auto gereed had. Dat is dit jaar anders waardoor Ricciardo het gevoel heeft dat ze meer uit de wintertesten kunnen halen dan vorig jaar. "Het voelt alsof we er meer klaar voor zijn dan in de afgelopen jaren. Dat komt ook omdat het team ervoor heeft gezorgd dat de auto op tijd klaar is. In het verleden werd vaak tot het laatste moment gewacht waardoor we minder goed voorbereid aankwamen op de eerste testdag." "De afgelopen jaren gingen de eerste testdagen vaak niet zo goed en hadden we het lastig in de eerste races. Dit jaar lag de nadruk erop om ervoor te zorgen dat de auto gereed is zodat we veel kilometers kunnen maken. We hebben nu nog een paar dagen tussen de filmdag en de eerste testdag in Barcelona waardoor we er nog meer klaar voor zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'