© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Red Bull is er klaar voor’

22 feb. 2018 07:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Tot ieders verrassing is de RB14 gewoon op tijd klaar en kwam Daniel Ricciardo er zelfs al mee in actie tijdens een filmdag op het circuit van Silverstone. Daniel Ricciardo ziet de eerste wintertest dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Daniel Ricciardo verwacht veel van eerste testweek

Daniel Ricciardo had afgelopen maandag de eer om als eerste Red Bull-coureur te rijden in de RB14. Tijdens een filmdag in Engeland mocht hij maximaal 100 km met de nieuwe bolide rijden en deed hij tevens alvast ervaring op met de Halo.

In zijn column voor de site van Red Bull Racing gaat hij dan ook uitgebreid in op de Halo.

"Ik denk dat het wel goed komt met de Halo. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het er verschrikkelijk uitzien maar we hebben wel andere zaken om ons druk over te maken. Vooral als het seizoen straks echt is gestart en de titelstrijd losbarst."

"Het is alleen wel zo dat het lastig in- en uitstappen is met de Halo. Misschien dat ik wat yogalessen moet nemen zodat ik wat flexibel word. Ik verwacht dat iedereen vrij snel aan de Halo is gewend en dat we het er dan gewoon niet meer over hebben."

Red Bull Racing heeft in de afgelopen jaren de reputatie opgebouwd dat het steeds pas op het allerlaatste moment de auto gereed had. Dat is dit jaar anders waardoor Ricciardo het gevoel heeft dat ze meer uit de wintertesten kunnen halen dan vorig jaar.

"Het voelt alsof we er meer klaar voor zijn dan in de afgelopen jaren. Dat komt ook omdat het team ervoor heeft gezorgd dat de auto op tijd klaar is. In het verleden werd vaak tot het laatste moment gewacht waardoor we minder goed voorbereid aankwamen op de eerste testdag."

"De afgelopen jaren gingen de eerste testdagen vaak niet zo goed en hadden we het lastig in de eerste races. Dit jaar lag de nadruk erop om ervoor te zorgen dat de auto gereed is zodat we veel kilometers kunnen maken. We hebben nu nog een paar dagen tussen de filmdag en de eerste testdag in Barcelona waardoor we er nog meer klaar voor zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen