© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Red Bull kan winnen in Abu Dhabi'

19 nov. 2017 15:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing leek het gat met Mercedes en Ferrari te hebben gedicht maar in Brazilië kwamen Max Verstappen en Daniel Ricciardo geen moment in de buurt. Toch ziet de Australiër wel degelijk kansen voor Red Bull in Abu Dhabi.

Ricciardo wil naar het podium in Abu Dhabi

Daniel Ricciardo stond nog nooit op het podium tijdens de GP van Abu Dhabi. Zijn beste resultaat tot nu toe was een vierde plek in 2014. Toch is de 28-jarige Red Bull coureur ervan overtuigd dat hij dit jaar een rol kan spelen in de strijd om de zege.

"Yas Marina is een beetje zoals Suzuka voor mij. Een circuit waar ik graag rij en altijd wel goed presteer maar toch nog nooit op het podium stond. Dit jaar lukte mij dat wel in Japan, dus hopelijk kan ik die trend doorzetten in Abu Dhabi."

"Het is echt een leuke baan om op te rijden. Ik vind dat rijden onder kunstlicht wel wat hebben en ik denk ook doordat het de laatste race van het seizoen is, dat het daardoor ook meer plezier geeft."

Doordat de race in Abu Dhabi onder kunstlicht wordt verreden, hecht Ricciardo weinig waarde aan de vrije trainingen die bij daglicht plaatsvinden. Het schrappen van deze sessies gaat hem dan net wat te ver.

"Het is echt een uitdaging want we trainen bij daglicht terwijl we racen onder kunstlicht. De trainingen zeggen dan ook niet zoveel, want 's avonds verandert alles, zowel de baan als de auto. Ik wil niet zeggen dat we onze tijd verspillen met die trainingen maar het zegt niet zoveel."

De teller in dit Formule 1 seizoen staat voor Ricciardo op één overwinning en wel in de GP van Azerbeidzjan. Hij wil dan ook niks liever dan nog een zege.

"Het is wel lekker om het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. Ik verwacht dan ook wel dat we in Abu Dhabi een goede auto hebben. Ik heb aldoor geroepen dat ik nog een overwinning wil en ik denk dan ook dat we in Abu Dhabi een goede kans maken om dat te bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen