Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Red Bull moet nog flink aan de bak'

Daniel Ricciardo sloot de vrijdag af als tweede coureur achter Lewis Hamilton maar deed dit wel op gepaste afstand. Het onderlinge verschil bedroeg maar liefst zeven tienden waardoor Ricciardo niet helemaal tevreden is over de eerste trainingsdag in Frankrijk.

"We hebben op zich wel een goede dag achter de rug. Zo hebben we meerdere dingen kunnen testen. De eerste vrije training ging eigenlijk beter dan de tweede training ondanks dat ik in de tweede training de tweede tijd noteerde. Lewis was gewoon te snel voor ons, zijn tijd is echt ongelofelijk, dus we hebben zeker nog werk te doen," aldus Ricciardo tegenover de aanwezige pers na afloop van de vrijdag. Normaal is Red Bull altijd sterker in de race maar ook daar heeft de Oostenrijkse renstal op dit moment nog zo haar twijfels over, laat Ricciardo weten. "We hebben inderdaad nog wat vraagtekens bij onze racepace, het was vanmiddag gewoon nog niet constant genoeg. Misschien dat het kwam door de vleugel, we hadden namelijk teveel downforce waardoor ik veel tijd verloor op de rechte stukken. Als we dat probleem kunnen oplossen en ook de banden onder controle krijgen dan komt het goed."

Waar de beide teamgenoten normaal vaak met dezelfde afstellingen de baan opgaan, was daar in Frankrijk geen sprake van. Een goede keuze volgens de Australiër. "We hebben er bewust voor gekozen om beide auto's anders af te stellen om zo meer te weten te komen over de auto op dit circuit. Op deze manier krijgen we meer inzicht welke setup voor de kwalificatie het beste is." Ricciardo was in eerste instantie niet zo te spreken over de lay-out maar heeft zijn mening hierover na de eerste trainingsdag bijgesteld. "Eigenlijk is de lay-out best wel grappig en kun je er inderdaad hard rijden. Ik heb er meer plezier aan beleefd dan ik had verwacht. Het voelt een beetje raar als je vanaf circuits als Monaco en Canada komt waar de muren zo dichtbij zijn maar ik heb er echt van genoten om hier te rijden."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"