Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo reed niet in tweede training wegens tekort aan banden

Waar het er een tijdje op leek dat vrij weinig rijders de baan op zouden komen tijdens de tweede vrije training, waren er bij het vallen van de vlag uiteindelijk toch nog zestien coureurs actief geweest. Daniel Ricciardo was daar niet een van: de Australiër moest gedwongen binnenblijven.

Een van de banden van de set intermediates die Ricciardo in de ochtendtraining (Amerikaanse tijd) had gebruikt, was namelijk lek geraakt. De bedoeling was dat de teammaat van Max Verstappen ook in de tweede oefensessie met diezelfde set de baan zou betreden.

"Ik had uiteraard graag iets meer gereden vandaag, maar een van mijn intermediates was lek geraakt en zodoende kon ik die set niet nog een keer gebruiken", vertelt Ricciardo naderhand. "Als we in de tweede training naar buiten waren gegaan, dan hadden we een nieuwe set moeten gebruiken. Dat zou ons kunnen kosten voor de kwalificatie." "Als we meer sets hadden gehad, waren we waarschijnlijk wel even de baan opgegaan", spreekt de Australiër, die evenals Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Valtteri Bottas geen acte de présance gaf. "Gelukkig hebben we in de ochtendsessie nog een beetje kunnen rijden. Wat betreft het rijden in de regen hebben we ten opzichte van Monza aardige stappen kunnen zetten." Aangezien er ook voor de kwalificatiedag op het Circuit of the Americas regen wordt verwacht, gaan de rijders blanco de wedstrijd van zondag in. "De race kan een loterij worden", weet Ricciardo. "Een podium zou goed zijn, en zeker niet onmogelijk voor ons.”

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"