Ricciardo reed niet in tweede training wegens tekort aan banden

19 okt. 2018 23:48 René Oudman 0 reacties
Waar het er een tijdje op leek dat vrij weinig rijders de baan op zouden komen tijdens de tweede vrije training, waren er bij het vallen van de vlag uiteindelijk toch nog zestien coureurs actief geweest. Daniel Ricciardo was daar niet een van: de Australiër moest gedwongen binnenblijven.

Een van de banden van de set intermediates die Ricciardo in de ochtendtraining (Amerikaanse tijd) had gebruikt, was namelijk lek geraakt. De bedoeling was dat de teammaat van Max Verstappen ook in de tweede oefensessie met diezelfde set de baan zou betreden.

"Ik had uiteraard graag iets meer gereden vandaag, maar een van mijn intermediates was lek geraakt en zodoende kon ik die set niet nog een keer gebruiken", vertelt Ricciardo naderhand. "Als we in de tweede training naar buiten waren gegaan, dan hadden we een nieuwe set moeten gebruiken. Dat zou ons kunnen kosten voor de kwalificatie."

"Als we meer sets hadden gehad, waren we waarschijnlijk wel even de baan opgegaan", spreekt de Australiër, die evenals Romain Grosjean, Kevin Magnussen en Valtteri Bottas geen acte de présance gaf. "Gelukkig hebben we in de ochtendsessie nog een beetje kunnen rijden. Wat betreft het rijden in de regen hebben we ten opzichte van Monza aardige stappen kunnen zetten."

Aangezien er ook voor de kwalificatiedag op het Circuit of the Americas regen wordt verwacht, gaan de rijders blanco de wedstrijd van zondag in. "De race kan een loterij worden", weet Ricciardo. "Een podium zou goed zijn, en zeker niet onmogelijk voor ons.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen