Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo houdt vol: "Renault is beter dan onze rondetijden doen denken"

Renault heeft na een sterk seizoen in 2018 een jaar later de bal laten vallen. Dit jaar wordt het niet alleen stevig overklast door klantenteam McLaren, ook andere renstallen in de Formule 1 eindigen regelmatig boven de Franse equipe. Zo ook in Japan. Toch heeft het team volgens Daniel Ricciardo op Suzuka nog niet alles laten zien.

Renault kent niet zijn sterkste start in Japan. In de eerste vrije training eindigden de coureurs respectievelijk als dertiende en veertiende, in de daaropvolgende sessie waren hun snelste tijden slechts goed voor een zeventiende en achttiende positie. Hoewel we, volgens ingewijden, dankzij de bijzondere omstandigheden meer representatieve tijden in de tweede vrije training hebben gezien, houdt Daniel Ricciardo aan dat Renault wel degelijk sneller kan dan het in de trainingen is gegaan. "We hebben ons vooral gericht op het afstellen van de auto, aangezien we morgen niet kunnen rijden. In de middag konden we de auto na een lastige ochtend verbeteren. Na de long runs wilden we korte stints proberen aan het einde van de sessie. Jammer genoeg kregen we geen kans onze snelheid te laten zien, want tijdens de ronden waar de auto licht was en goede tijden neer had kunnen zetten, werden we in de weg gezeten door verkeer." Ricciardo wil de hoop nog niet opgeven voor zondag. Immers, de afstelling moet redelijk in orde zijn. De Australiër hoopt daarom dat Renault in de kwalificatie kan laten zien wat het in huis heeft.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de voor Honda zo belangrijke GP van Japan.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen