Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ricciardo rent weg voor Verstappen en geeft titeldroom op"

De overstap van Daniel Ricciardo naar Renault geeft volgens Tom Coronel aan dat de Australiër bang is voor Max Verstappen. De WTCR-coureur vindt Ricciardo niet langer een topsporter, omdat hij de uitdaging uit de weggaat.

Sinds 2014 rijdt Daniel Ricciardo voor Red Bull Racing, maar daar komt na volgend weekend in Abu Dhabi een einde aan. Een verrassende overstap naar Renault deed veel mensen de wenkbrauwen fronzen. Tom Coronel vindt de overstap van Ricciardo een zwaktebod, zo laat hij aan Racingnews365 weten. "Daniel Ricciardo telt de dagen bij Red Bull af. Het is net een advent kalender voor hem en hij kan niet wachten tot het seizoen erop zit. Het is ongelooflijk hoeveel pech hij heeft dit seizoen. Bij Renault ligt er voor hem het beste contract uit zijn carrière klaar, althans financieel gezien. Dit is de beste deal die hij kon maken op dat vlak, want nergens kon hij meer geld verdienen."

Financieel gezien een prachtige stap, maar sportief gezien zeer waarschijnlijk een (grote) stap terug. Iets waar Coronel fel op reageert. "Ricciardo nam ook direct afscheid van zijn carrière. Ik vind zijn instelling niet die van een topsporter, want hij kiest voor het geld en niet voor de uitdaging. Want waarom kies je voor Renault terwijl Red Bull de beste auto heeft, en ook volgend jaar een beter pakket heeft? Een echte sportman geeft niet op en gaat het gevecht met Max Verstappen aan." Het vertrek van Ricciardo bij Red Bull heeft alles te maken met Verstappen, volgens Coronel. Dit seizoen groeide de Nederlander uit tot een nog grotere ster, en had hij de overhand binnen het team. "Daniel heeft een enorme tik gekregen van Verstappen en dat heeft hem geknakt. Mensen riepen na 2014, toen Daniel zelfs Sebastian Vettel versloeg, dat hij van wereldklasse is. Inmiddels is duidelijk dat Max Verstappen een maatje te groot is voor hem." De overstap naar Renault, betekent mogelijk het einde van de titelaspiratie van Ricciardo. "Als sportman wil je altijd winnen en teken je bij het team dat de beste kansen biedt op een zege. Dat Ricciardo dat niet doet en naar Renault vertrekt zegt genoeg: hij heeft zijn titeldroom opgegeven", klinkt het resoluut uit de mond van Tom Coronel.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'