Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo slaat terug naar vernietigende Villeneuve: "Hij praat altijd shit!"

Daniel Ricciardo was het onderwerp van gesprek aan het begin van dit weekend. De Australiër kreeg felle kritiek van Jacques Villeneuve alvorens hij zijn beste kwalificatie van het seizoen reed in Canada. Ricciardo reageert nu op de uitlating van de voormalig wereldkampioen.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De wereldkampioen van 1997, Jacques Villeneuve, is dit weekend in Montreal als analist van Sky Sports F1. In die rol uitte de Canadees felle kritiek op Daniel Ricciardo. De 53-jarige bestempelde Ricciardo als 'overschat' en liet vrij duidelijk merken dat hij Ricciardo het liefst zo snel mogelijk van de grid zag verdwijnen.

Wat volgde op zaterdag was een sterke kwalificatie van Ricciardo, die zich aan het eind van Q3 op de vijfde plaats nestelde en zich zo verzekerde van een startplaats op de derde rij.

"Ik heb gehoord dat hij onzin uitkraamt", vertelde Ricciardo na afloop van de kwalificatie aan de media, waaronder RacingNews365. "Maar hij praat altijd shit. Ik denk dat hij zijn hoofd een paar keer te veel heeft gestoten. Dus ik weet niet of hij ijshockey speelt of zo. Ik geef hem geen kans, maar al die mensen kunnen de pot op. Ik wil nog meer zeggen, maar we laten het hier maar bij."

Ricciardo was 'klaar om goede dingen te doen'.

Ricciardo's sterke optreden kwam kort nadat RB bevestigde dat Yuki Tsunoda ook volgend jaar voor het team uit Faenza rijdt, waardoor er nog maar één plek beschikbaar is. "Ik ben duidelijk erg gemotiveerd om meer te doen dan ik dit jaar heb gedaan", zo verklaart Ricciardo. 

De Australiër vervolgt door terug te kijken op zijn, voorlopig, enige hoogtepunt van dit jaar: "Miami was duidelijk eenmalig (P4 in de sprintrace). Maar ik weet hoe goed die resultaten voelen en daarom doe ik het, om die hoogtepunten te voelen. Toen ik deze week begon, voelde alles goed. Ik was erg blij om terug te komen naar dit circuit en hier te rijden, want ik vind het geweldig."

"(Zaterdag) was het 10 jaar geleden dat ik mijn eerste overwinning behaalde en die dag heeft mijn leven veranderd. Er kwamen dus veel leuke emoties bij kijken en ik had het gevoel dat ik er klaar voor was om goede dingen te doen," zo sluit de goedlachse Ricciardo af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren