Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Slogan op helm geen aanval op Red Bull"

Daniel Ricciardo baarde in Australië opzien met een zeer verrassend en gewaagd helmdesign. De kleurrijke helm van de Renault-coureur bevatte ook een opvallende uitspraak, die de tongen losmaakte.

Daniel Ricciardo kwam in zijn F1-carrière tot eind 2018 alleen uit voor Toro Rosso en Red Bull. Als kind van de Red Bull-opleiding nam hij toch afscheid van zijn oude liefde, om bij Renault het nieuwe geluk te zoeken. Een van de vrijheden die hij daarbij kreeg was om zijn eigen helm te ontwerpen, iets dat bij Red Bull slechts deels mogelijk was.

De Australiër maakte direct van de gelegenheid gebruik om flink uit te pakken met het opvallendste F1-design in jaren. Groen, blauw en paars zorgen voor een opvallende verschijning, maar ook de slogan 'stop being them'. Volgens velen een verwijzing naar Red Bull, maar Ricciardo ontkent dat en geeft uitleg.

"Het is niet gericht aan Red Bull, maar ik heb de vrijheid gebruikt die ik van Renault krijg om te doen wat ik wil. Waarom dan niet voor iets geks en afwijkends gaan?", ligt de Renault-coureur toe.

"De boodschap achter 'stop being them' is om mensen aan te moedigen om zichzelf te zijn en de trends niet te volgen. Als je een bepaalde richting wil volgen, wees dan moedig en doe het."

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1