Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo start achteraan: "Het kan weleens een leuke race worden"

Daniel Ricciardo sloot de vrije trainingen in Rusland af als vijfde en als vierde. De Australiër was aangenaam verrast met het tempo van Red Bull in verhouding tot Mercedes en Ferrari.

In de tweee vrije training stond Red Bull als team zelfs geheel vóór Ferrari, terwijl het wel Mercedes voor zich moest dulden. De Australiër Daniel Ricciardo is blij dat zijn team er goed bij zit: "Ik weet natuurlijk niet of Mercedes en Ferrari al met kwalificatieruns bezig zijn geweest, maar als dat wel zo is, dan ben ik zeer verrast over ons tempo. Aangenaam verrast wel te verstaan", zo laat Ricciardo in gesprek met de in Sotsji aanwezige pers optekenen.

"De auto voelde sowieso goed aan. Ik heb genoten van het rijden vandaag. Met name op de hypersofts hadden we geweldig veel grip en dat gaf echt een goed gevoel." Daniel Ricciardo blikt dus met tevredenheid terug op de vrijdag in Rusland, maar weet dat er realistischerwijs verder niet veel te halen valt. Hij start vanwege gridstraffen zo goed als achteraan, maar kon in de vrije training alvast wennen aan verkeer om hem heen: "We kwamen wat mannen tegen tijdens onze long runs, maar uiteindelijk kwamen we daar goed aan voorbij, dus ik denk dat de race vermakelijk kan worden. Ik hoop daarbij dat we gezien de hoge slijtage van de banden veel tweestoppers gaan zien. Dat maakt één en ander immers een stuk spannender dan een voorspelbare eenstopper."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China