Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo steekt De Vries hart onder de riem: 'Kan echt nog wel terugkomen naar de F1'

Daniel Ricciardo is terug in de Formule 1. Op de gebruikelijke mediadonderdag voorafgaand aan het raceweekend, in dit geval die van Hongarije, gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar de Australiër die bij AlphaTauri het zitje overneemt van Nyck de Vries.

De journalisten verdrongen zich op de Hungaroring om Daniel Ricciardo heen. Voor het eerst sinds bekend werd dat hij de plek van Nyck de Vries overneemt bij AlphaTauri nam hij uitgebreid de tijd om terug te blikken op enkele hectische dagen. "Ik voel mee met Nyck", kijkt hij tegenover onder meer RacingNews365 terug op het vroegtijdige afscheid van De Vries in de Formule 1. "Nyck is eind 20 en ik denk dat hij volwassen genoeg is om de sport te begrijpen. Ik denk dat hij echt wel terug kan komen. Kijk naar mij een jaar geleden. Ik was niet zeker of ik ooit nog wel in een Formule 1-wagen zou rijden. En nu ben ik hier. Dingen kunnen gewoon gebeuren", doelt Ricciardo op de vroegtijdige beëindiging van zijn contract bij McLaren. "Hij moet zijn kin omhoog houden. Het is zoals alles in het leven als je een keer neergaat. Het gaat erom hoe je weer opstaat. Ik wens hem het beste en het zou mooi zijn als ik hem ooit weer op de grid tegenkom."

Ricciardo gaf eerder aan niet te willen rijden in auto's die niet zouden kunnen meestrijden om een overwinning. Met zijn stap naar AlphaTauri, dat laatste staat in de strijd om de constructeurstitel, komt hij op dat besluit terug. "Ik had genoeg vrije tijd om te resetten en er weer een beetje van te genieten - dat voelde ik dit jaar al op de simulator. Maar daarom wilde ik ook rijden en er zeker van zijn dat het nog steeds echt is wat ik het liefste doe. Ik was heel snel op snelheid, het voelde weer zo goed en het proeven van de Red Bull-auto maakte me behoorlijk opgewonden", kijkt hij terug op de tests die hij vorige week reed op Silverstone. "Ik wist, met alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd en het terugkeren in de sport, het nemen van een pauze, dat het erg moeilijk zou zijn om terug te keren in de top", voegt hij eraan toe. "Dat was mijn wens, maar ik denk ook dat je op een gegeven moment realistisch moet zijn en moet zeggen 'als ik terug wil keren naar een Red Bull-stoeltje, dan zal dat een bepaald proces en een weg vergen'."

AlphaTauri voelt als thuis

En daarom zal hij vanaf dit weekend, in ieder geval tot het einde van het seizoen, bij AlphaTauri rijden. "Dit is voor mij de beste weg op dit moment. Zes maanden geleden zou ik niet om een kans als deze staan te springen. Maar dat is de luxe van de tijd geweest waarin ik er weer verliefd op ben geworden en mezelf weer ben, terug in een omgeving die me veel nostalgie geeft. Ik heb een groot deel van mijn carrière hier doorgebracht, veel van mijn reis en junior dagen waren hier." "Toen ik onlangs weer met Helmut sprak, voelde het alsof ik hier thuishoorde, dus toen de kans zich voordeed, dacht ik 'absoluut, laten we het proberen'." Met deze stap hoopt Ricciardo ook om in beeld te komen bij Red Bull, voor een stoeltje naast Max Verstappen. Maar de Australiër loopt niet op de zaken vooruit. "Dat is de droom, maar het heeft geen zin om daarover na te denken. Er is hier veel werk te doen. Er zijn geen verwachtingen. Alles wat ik voelde toen ik vorige week in de auto reed, is hoe ik weer wil gaan racen. Ik wil in het moment zijn, ervan genieten en niet te ver vooruit denken." "Ik heb het gevolgd en ik weet dat de auto zijn beperkingen heeft, maar ik moet mijn best doen met wat ik heb.Als het iets is waarmee ik kan werken, dan is dat alles wat ik nodig heb om me weer goed te voelen achter het stuur en ook wat van mijn ervaring te gebruiken om het team te pushen. Wat dit weekend betreft, als je me vraagt waar ik wil finishen, zou ik het niet kunnen zeggen. Ik wil gewoon weten dat ik alles heb gegeven en een ronde heb gereden waar ik trots op ben."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"