Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo steekt Nederlandse F1-fans hart onder de riem in videoboodschap

Ook voor Daniel Ricciardo zijn het bijzondere dagen, die hij in in zijn thuisland Australië doorbrengt. Hij mist het racen en baalt ervan dat de Nederlandse Grand Prix is uitgesteld.

Tijdens de uitzending van het Formule 1-café op Ziggo Sport werd de kijkers een videoboodschap van Daniel Ricciardo voorgeschoteld, waarin hij vertelt hoe hij de coronacrisis beleeft. "Het zal hier in Australië wat zonniger zijn dan in Europa, waar het denk ik nog heel koud is. Ik probeer gewoon fit te blijven, dat is momenteel het belangrijkste doel van mij en mijn trainer, die nog steeds bij me is. Het is hier nog warm, dus we kunnen buiten trainen en zo optimaal voorbereid blijven om te racen." "Een handvol van zijn collega's is de afgelopen weken druk bezig met simracen, maar de Australiër heeft daar (nog) geen behoefte aan. "Ik heb me nog niet echt op het virtuele racen gestort, maar ik heb hier wat buggy's waarmee ik over het terrein kan rallyrijden om scherp te blijven. Zo houd ik mijn focus en blijf ik alert." Uiteraard had de Renault-coureur veel liever gewoon geracet. Zeker in de Grand Prix van Nederland had hij veel zin en Ricciardo hoopt dan ook dat de race in Zandvoort dit seizoen alsnog wordt verreden. "Het is echt ontzettend zonde dat de Grand Prix in Zandvoort is uitgesteld. Hopelijk komt die race later terug op de kalender. Ik keek er echt enorm naar uit. Natuurlijk vanwege het publiek, maar ook vanwege alle aanpassingen aan de baan, de kombochten, die zagen er echt cool uit." "We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik wacht tot ik weer kan gaan racen. Hopelijk verdwijnt dit virus, zodat de wereld de draad weer op kan pakken en dat we weer in onze auto's kunnen stappen en een show kunnen geven. Hopelijk tot snel, blijf gezond, wees veilig en hopelijk tot over een paar maanden", aldus de immer vriendelijke Australiër tegenover de Nederlandse racefans.

1246184435034324994

💬 'Echt zonde dat Zandvoort niet doorgaat, ik had er heel veel zin in' @Danielricciardo heeft een boodschap voor alle Nederlandse racefans 💪 #Formule1Cafe #F1 #ZiggoSportF1 pic.twitter.com/jf8mYk70UD — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) April 3, 2020

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden