Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo steekt Nederlandse F1-fans hart onder de riem in videoboodschap

Ook voor Daniel Ricciardo zijn het bijzondere dagen, die hij in in zijn thuisland Australië doorbrengt. Hij mist het racen en baalt ervan dat de Nederlandse Grand Prix is uitgesteld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Tijdens de uitzending van het Formule 1-café op Ziggo Sport werd de kijkers een videoboodschap van Daniel Ricciardo voorgeschoteld, waarin hij vertelt hoe hij de coronacrisis beleeft.

"Het zal hier in Australië wat zonniger zijn dan in Europa, waar het denk ik nog heel koud is. Ik probeer gewoon fit te blijven, dat is momenteel het belangrijkste doel van mij en mijn trainer, die nog steeds bij me is. Het is hier nog warm, dus we kunnen buiten trainen en zo optimaal voorbereid blijven om te racen."

"Een handvol van zijn collega's is de afgelopen weken druk bezig met simracen, maar de Australiër heeft daar (nog) geen behoefte aan. "Ik heb me nog niet echt op het virtuele racen gestort, maar ik heb hier wat buggy's waarmee ik over het terrein kan rallyrijden om scherp te blijven. Zo houd ik mijn focus en blijf ik alert."

Uiteraard had de Renault-coureur veel liever gewoon geracet. Zeker in de Grand Prix van Nederland had hij veel zin en Ricciardo hoopt dan ook dat de race in Zandvoort dit seizoen alsnog wordt verreden.

"Het is echt ontzettend zonde dat de Grand Prix in Zandvoort is uitgesteld. Hopelijk komt die race later terug op de kalender. Ik keek er echt enorm naar uit. Natuurlijk vanwege het publiek, maar ook vanwege alle aanpassingen aan de baan, de kombochten, die zagen er echt cool uit."

"We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik wacht tot ik weer kan gaan racen. Hopelijk verdwijnt dit virus, zodat de wereld de draad weer op kan pakken en dat we weer in onze auto's kunnen stappen en een show kunnen geven. Hopelijk tot snel, blijf gezond, wees veilig en hopelijk tot over een paar maanden", aldus de immer vriendelijke Australiër tegenover de Nederlandse racefans.

1 reactie