Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Suzuka is een baan die Red Bull zou moeten liggen"

Waar Red Bull Racing van tevoren verwachtte het lastig te gaan krijgen op het Sochi Autodrom, viel het uiteindelijk alles mee in Rusland. Goed, Max Verstappen en Daniel Ricciardo werden vijfde en zesde, maar het tweetal kwam na een lading gridstraffen vanuit het achterveld naar voren gereden.

Het volgende circuit dat wordt aangedaan, het Japanse Suzuka, zou Red Bull nog iets beter moeten liggen dan het Sochi Autodrom. In 2017 kwamen Verstappen en Ricciardo er achter winnaar Lewis Hamilton als tweede en derde over de meet, om een dubbele podiumfinish te scoren. Op het podium eindigen is iets wat Ricciardo ook dit jaar wil doen, ondanks dat hij sinds Monaco al niet meer de gang naar het ereschavot heeft mogen maken.

"Suzuka is een prachtbaan, maar de ervaring van 'racen in Japan' is uniek. Dat maak je nergens anders mee. Vorig jaar heb ik mijn eerste Japanse podiumfinish gescoord door derde te worden en mijn doel is om dit jaar weer aan de champagne te mogen, na afloop van de race", vertelt de 29-jarige Ricciardo in de door Red Bull verspreide voorbeschouwing op de aanstaande Grand Prix. "De snelheid die wij in Rusland konden overleggen was zeer bemoedigend en ook al ziet Mercedes er nu eigenlijk overal goed uit - iets wat ze de rest van het jaar wel zullen blijven doen - zitten wij vrij dicht op Ferrari. Als Mercedes vooraan blijft rijden, hopen wij Ferrari in ieder geval te kunnen verslaan. Op Suzuka wordt met vrij veel downforce gereden en dat speelt ons in de kaart. Er is niet veel wat mij niet trekt aan Japan!" In de stand om het rijderskampioenschap bezet Ricciardo na zestien van de 21 Grands Prix de zesde plaats, hij heeft 134 punten verzameld. Dat zijn er 24 minder dan teammaat Verstappen, die vijfde staat in de titelstrijd.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"