Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Teleurgesteld dat Ferrari en Mercedes niet toesloegen"

Daniel Ricciardo vond bij Renault een nieuw onderkomen voor 2019, maar de Franse constructeur was bepaald niet zijn eerste keus. De Australiër zette in op een stoeltje bij Ferrari of Mercedes.

Daniel Ricciardo was aan het begin van 2018 'hot property' in de Formule 1. Hij won twee van de eerste zes races, net zoals Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Ferrari en Mercedes informeerden op enig moment naar de diensten van de Australiër, maar geen van beide teams pakten door, tot grote teleurstelling van Ricciardo.

"Dat was zeker teleurstellend", zo geeft de voormalig Red Bull-coureur onomwonden te kennen in de podcast In The Pink van Sky F1 -verslaggever Natalie Pinkham. "Ik stond na de eerste zes races op gelijke hoogte met Vettel en Hamilton. Ik verwachtte dat dat gegeven me meer op zou leveren dan het heeft gedaan, en met recht denk ik." "Als puntje bij paaltje komt zijn Ferrari en Mercedes dé te kloppen teams in 2019. Wellicht dat een ander team een overwinning kan stelen, maar dat zijn de twee teams waar je deel van uit wilt maken.' In het geval van Ferrari begrijpt Ricciardo echter wel dat men voor Charles Leclerc heeft gekozen: "Hij is jong en een enorme belofte voor de toekomst. Ik kan me voorstellen dat de plannen met hem al lang op tafel lagen. Ferrari volgde eenzelfde pad als Red Bull normaal gesproken bewandelt met jong talent en dat kan ik alleen maar respecteren." In het geval van Mercedes is de Australiër echter wat minder vergevingsgezind: "Die hebben voor een meer conservatieve koers gekozen in plaats van voor jong talent te gaan. Dat is jammer, maar blijkbaar werkt deze constructie voor hen. Lewis is immers de kampioen én ze hebben de constructeurstitel gepakt. Meer kunnen ze zich daar ook niet wensen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi