© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo testte 2019 onderdelen voor Red Bull

01 aug. 2018 07:15 Wanda Bisschop 1 reacties
Afgelopen zondag zat voor de meeste Formule 1 coureurs de eerste seizoenshelft er op maar dat gold nog niet voor Daniel Ricciardo. De Australiër nam de eerste testdag voor Red Bull voor zijn rekening.

Ricciardo kan eindelijk op vakantie

Ricciardo kwam uiteindelijk tot maar liefst 122 ronden, reed zowel op een droge als natte baan, en was daarmee de op één na productiefste coureur van de eerste testdag. Alleen Hartley ging nog vaker in het rond op de Hungaroring, hij reed uiteindelijk 126 ronden.

Voor Red Bull draaide het niet zozeer om het neerzetten van de snelste tijd want de tijd van Ricciardo, 1.19.854, was slechts de zesde tijd van de eerste testdag. Het draaide vooral om het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over nieuwe aerodynamische onderdelen voor 2019. Zo testte Ricciardo diverse voorvleugels.

"We hebben goed werk verricht. Vooral veel lange runs gedaan en data verzameld. Daarnaast hebben we ook verschillende set-ups getest. Al met al was het een goede dag voor het team. We hebben ook nog met verschillende voorvleugels gereden en wat aerodynamische onderdelen getest. De details weet ik niet precies hoor. Ook hebben we alvast de nieuwe Pirelli banden voor 2019 getest en dat voelde heel anders aan dan de huidige banden”, blikt Ricciardo tevreden terug.

"Het was een behoorlijk druk dagje waarin we veel ronden hebben gereden. Dus ik voel me dan ook totaal niet schuldig dat ik er nu wel even klaar mee ben. Het is nu tijd om op vakantie te gaan!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen