Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Tijd voor een overwinning in Singapore'

Daniel Ricciardo bevindt zichzelf momenteel in een lastige fase van het Formule 1-seizoen. Na een sterke openingsfase waarin hij maar liefst twee races won, sloeg het daarna om in pech. De Australiër die bezig is aan zijn laatste seizoen voor Red Bull viel maar liefst vier keer uit in zes races tijd. Op het stratencircuit van Singapore wil hij deze reeks dan ook doorbreken met een goed resultaat.

"Ik stond in totaal al vier keer op het podium in Singapore en in de laatste drie edities eindigde ik steeds als tweede. Het is dus de hoogste tijd dat ik deze race ga winnen!," aldus een strijdlustige Ricciardo op de officiële site van Red Bull Racing.

Ondanks zijn sterke performance in de laatste drie races in Singapore duurde het wel even voordat de teamgenoot van Max Verstappen fan werd van dit stratencircuit. "Ik heb geleerd om te gaan houden van de uitdaging van de race in Singapore. Persoonlijk vond ik mijn eerste race in Singapore in 2011 één van de ergste races ooit. Fysiek was het ongelofelijk zwaar, dat heb ik toen echt onderschat. Na afloop was ik dan ook bepaald niet blij met die race. Ik beloofde mijzelf dan ook dat ik in het vervolg echt goed voorbereid aan de start zou verschijnen in Singapore. Daarna was ik altijd ontzettend scherp en goed voorbereid waardoor ik echt ben gaan houden van de uitdaging om te racen in Singapore." "Ik hou echt van stratencircuits. Dat gevoel om zo op de limiet te rijden, zo dicht tegen de muren aan, daar krijg ik nooit genoeg van. Het is van oorsprong een nachtrace waardoor het schema vrij hectisch is. Het heeft ook wel iets romantisch: 's nachts ga je naar het circuit en rond een uurtje of vijf in de ochtend ga je dan naar bed." "Ik rij de laatste jaren vrij sterk in Singapore dus het wordt weleens tijd voor een zege."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"