© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Tijd voor een overwinning in Singapore'

08 sep. 2018 12:55 Wanda Bisschop 3 reacties
Daniel Ricciardo bevindt zichzelf momenteel in een lastige fase van het Formule 1-seizoen. Na een sterke openingsfase waarin hij maar liefst twee races won, sloeg het daarna om in pech. De Australiër die bezig is aan zijn laatste seizoen voor Red Bull viel maar liefst vier keer uit in zes races tijd. Op het stratencircuit van Singapore wil hij deze reeks dan ook doorbreken met een goed resultaat.

"Ik stond in totaal al vier keer op het podium in Singapore en in de laatste drie edities eindigde ik steeds als tweede. Het is dus de hoogste tijd dat ik deze race ga winnen!," aldus een strijdlustige Ricciardo op de officiële site van Red Bull Racing.

Ondanks zijn sterke performance in de laatste drie races in Singapore duurde het wel even voordat de teamgenoot van Max Verstappen fan werd van dit stratencircuit.

"Ik heb geleerd om te gaan houden van de uitdaging van de race in Singapore. Persoonlijk vond ik mijn eerste race in Singapore in 2011 één van de ergste races ooit. Fysiek was het ongelofelijk zwaar, dat heb ik toen echt onderschat. Na afloop was ik dan ook bepaald niet blij met die race. Ik beloofde mijzelf dan ook dat ik in het vervolg echt goed voorbereid aan de start zou verschijnen in Singapore. Daarna was ik altijd ontzettend scherp en goed voorbereid waardoor ik echt ben gaan houden van de uitdaging om te racen in Singapore."

"Ik hou echt van stratencircuits. Dat gevoel om zo op de limiet te rijden, zo dicht tegen de muren aan, daar krijg ik nooit genoeg van. Het is van oorsprong een nachtrace waardoor het schema vrij hectisch is. Het heeft ook wel iets romantisch: 's nachts ga je naar het circuit en rond een uurtje of vijf in de ochtend ga je dan naar bed."

"Ik rij de laatste jaren vrij sterk in Singapore dus het wordt weleens tijd voor een zege."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen