Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Twee goede resultaten houden ons in de titelrace'

Met twee goede resultaten in Duitsland en Hongarije behoudt Red Bull de aansluiting in de titelrace. Die stellige mening is Daniel Ricciardo toegedaan.

Die bewering werkt overigens twee kanten op. Slaagt Red Bull er niet in om goed te scoren in Duitsland en Hongarije, dan acht Daniel Ricciardo het team kansloos voor beide titels: "Als we deze twee weken dik weten te scoren, dan blijven we belangrijke outsiders voor de wereldtitel. Laten we echter teveel liggen op de Hockenheim- en Hungaroring, dan staan we buitenspel", aldus Ricciardo in gesprek met Sky Sports F1.

"Deze twee races zijn dus bepalend voor het gevoel waarmee we de zomerstop in gaan. In Hongarije moeten we sterk voor de dag kunnen komen. Misschien niet zo sterk als in Monaco, maar we hebben daar in ieder geval een goede kans om te winnen." Na de triple header, die Ricciardo niet goed gezind was, staat de Australiër in Duitsland opnieuw voor een flinke uitdaging. Ricciardo krijgt een gridstraf van twintig plaatsen voor het wisselen van meerdere motoronderdelen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"