© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: "Vandaag gezien hoe belangrijk kwalificatie is"

16 sep. 2018 17:02 René Oudman 2 reacties
Waar zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen zich als tweede kwalificeerde en op dezelfde plaats over de meet kwam, daar zat er voor Daniel Ricciardo op zowel zaterdag als zondag niet meer in dan een zesde plek. De Australiër baalde na afloop van de Grand Prix van Singapore.

Op de zaterdagavond zei hij het al, en na de race herhaalde Ricciardo zichzelf. "Kwalificeren is op een stratencircuit zo ongelooflijk belangrijk."

"Ik had graag wat meer gehad dan deze zesde plaats, een vierde plek ofzo. Ik was op het einde van de race snel en ik kon in de buurt van Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas komen, maar erbij komen is een en inhalen is een tweede. De banden gaan eraan als je dicht achter een voorganger zit en als zij dan ook nog gaan verdedigen, is er helemaal niets meer te halen. Het is jammer, maar het is zoals het is", analyseerde Ricciardo zijn race.

"De banden zijn overgevoelig", gaat de Australiër door. "Ik probeerde een spelletje te spelen met Kimi door af en toe aan te vallen en me daarna weer terug te laten zakken, maar dat haalde niets uit." Ook Ricciardo had last van het verkeer. "Je bent rondenlang bezig om een paar tienden te winnen, en dat werd door achterblijvers zo teniet gedaan."

Een podiumplaats werd gescoord door Verstappen, die veel mee had zitten in Singapore. "We hebben alle factoren nodig om sterk te zijn, er zijn ontzettend veel variabelen. Voor de volgende race moeten we afwachten waar we staan, en waar we überhaupt starten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen