Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

Ricciardo verbijsterd: "De Formule 1 heeft met vuur zitten spelen"

Daniel Ricciardo geeft het niet graag toe. Maar de Australiër is dolblij dat zijn thuisrace in Melbourne op het laatste moment werd afgelast. "De Formule 1 speelde met vuur."

Inmiddels is Ricciardo al weer twee weken bijgekomen van alle gebeurtenissen in de aanloop naar de Grand Prix van Australië, die op het allerlaatste moment werd afgelast. “Ik ben opgelucht dat het niet doorging”, vertelt de Renault-coureur in gesprek met het Australische The age. "Ik was echt bezorgd. De Formule 1 speelde echt met vuur door maar te proberen de race door te laten gaan."

Een teamlid van McLaren werd in Melbourne positief getest op Covid-19 en andere medewerkers van de renstal werden aansluitend twee weken in quarantaine geplaatst. De weifelende houding van zowel de F1-autoriteiten (FIA, FOM, Liberty Media) als de tembazen kwam de sport op felle kritiek te staan.

Ricciardo erkent ruiterlijk aanvankelijk weinig aandacht te hebben geschonken aan de coronadreiging. "Ik had absoluut een tunnelvisie omdat Melbourne zo'n drukke en chaotische race is. Maar zodra we dichter bij de race kwamen en toen je zag wat er aan de hand was met andere sporten zoals de NBA, dacht ik: nee, we zouden dit absoluut niet moeten doen."

Ricciardo sprak voor vertrek ook nog even met zijn oude teamgenoot Max Verstappen: "Een van de mensen die ik sprak, was Max, alleen om te horen wat hij van plan was. Mijn gedachte was om zo snel mogelijk weg te gaan. Ik wilde graag van enkele andere coureurs horen wat hun plannen waren, voordat ik in het vliegtuig stapte."

De kopman van Renault heeft aan het hele circus een gemengd gevoel overgehouden. "De zondag was vreemd omdat ik thuis was. Ik had op het moment dat de race zou worden gestart een moment waarop ik dacht 'man, ik zou nu in een F1-auto moeten zitten' ... het was slecht."

Na Melbourne zijn alle races tot en met de Grand Prix van Azerbeidzjan (7 juni) afgelast. Of de Grand Prix van Canada (14 juni) en Frankrijk (28 juni) verreden worden is hoogst twijfelachtig.

3 reacties