Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ricciardo verdedigt puntenscore Verstappen, Vettel noemt het een grap

Na de Grand Prix van België bestond er wat verdeeldheid tussen de coureurs of het nu wel of niet terecht was dat er punten waren toegekend aan de race. Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo bijvoorbeeld zijn het niet met elkaar eens, waarbij laatstgenoemde vooral de punten voor Max Verstappen terecht vindt.

Hamilton Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De oogst van twee rondjes 'racen' achter de safety car was 12,5 punten voor Max Verstappen. Gevraagd of het terecht is dat er überhaupt punten zijn toegekend, geeft Daniel Ricciardo in eerste instantie tegenover onder andere RacingNews365 aan dat hij daar nog niet over had nagedacht. Maar al doende begint hij te redeneren.

"Is het goed of niet? Ik weet het niet helemaal. Het zou hard zijn om te zeggen van niet, want Max Verstappen bijvoorbeeld deed al het zware werk gisteren (zaterdag, red.) al. Hij pakte de poleposition en in deze omstandigheden had hij met dit zicht waarschijnlijk ook de race gewonnen. Door hem helemaal niks te geven, benadeel je hem zwaar. Er zitten altijd twee kanten aan zo'n verhaal. Maar in zekere zin is dit ook een beloning voor zijn kwalificatie."

Sebastian Vettel daarentegen is precies het tegenovergestelde van mening, namelijk dat er überhaupt geen prestatie is geleverd: "Het is een grap. Als je iemand wil belonen voor een goede kwalificatie moet je punten toekennen aan de kwalificaties."

Als wordt doorgevraagd of Vettel vindt dat er geen punten uitgedeeld hadden moeten worden, antwoordt hij met een wedervraag: "Wat hebben we vandaag feitelijk gedaan? Ik dacht trouwens ook dat we zeker 25% van de raceafstand af hadden moeten leggen om überhaupt punten te krijgen? Als dat veranderd is, toont dat maar weer aan hoe oud ik ben", grapt de licht verontwaardigde Aston Martin-coureur.

Voor de context is het goed te vermelden dat beide coureurs op respectievelijk P4 en P5 ruim in de punten zijn gefinisht, de één is dus nauwelijks meer bevoordeeld of benadeeld dan de ander.

Ook interessant:

Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag koesteren. En oh ja, die fout van Sergio Perez? Hoe onhandig was dat wel niet? Is zijn contract niet te vroeg verlengd?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?