Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo verklaart dramatische race en opvallende look

Daniel Ricciardo's F1-comeback verliep niet zoals gehoopt. De Australiër was de laatste coureur die over de eindstreep kwam in de Verenigde Staten en dat terwijl teamgenoot Yuki Tsunoda in de punten finishte. In gesprek met RacingNews365 blikt The Honey Badger terug op zijn sombere race in Austin.

daniel-ricciardo-alphatauri-VS-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat Daniel Ricciardo vijf Grand Prix-weekenden vanaf de zijlijn bekeek wegens een handblessure, keerde hij op het Circuit of the Americas terug op de grid. Helaas kon de Australische coureur geen potten breken wegens schade aan zijn AlphaTauri-bolide, zo vertelt hij.

"Ik denk dat brokstukken van andere auto's onze snelheid belemmerden", trapt hij af. Waar die brokstukken vandaan kwamen, weet Ricciardo niet. "Ik was een tijdje in gevecht met (Lance, red.) Stroll, maar volgens mij hebben we elkaar niet geraakt. De brokstukken zorgden echter wel voor een spijtig verloop van onze race. Het valt al niet mee voor ons om de top tien bij te houden. Wanneer er schade bij komt kijken, kunnen we een puntenfinish wel vergeten."

"Ik reed op de harde band en probeerde positief te blijven. Na een tijdje zei ik wel tegen het team van: 'zullen we een pitstop maken en de auto parkeren, of doorrijden om ervan te leren', waarna ik naar binnenkwam en naar de softs ging. Ik weet niet of het aan de vleugel of de remmen lag, maar na de pitstop ging het wel iets beter. Het viel echter nog steeds niet mee om mijn rondes te rijden met een gehavende auto."

"Ik heb haar verteld dat ik het voor de mensheid heb gedaan"

Ondanks een teleurstellend weekend op de baan, genoot Ricciardo wel enorm van zijn bezoek aan Texas. "Ik hou zó erg van deze plek. Ik baal ervan dat mijn race hier niet goed verliep", zegt hij. In een interview met Viaplay beaamt hij nogmaals dat hij fan is van de omgeving én vertelt hij dat hij speciaal voor Viaplay-reporter Chiel van Koldenhoven zijn snor liet staan.

"Toen ik wakker werd keek ik naar mezelf in de spiegel. Toen dacht ik: ik ben een man van mijn woord, dus ik moet iets doen. Tja, interessant. Ik had graag op het podium gestaan met deze uiterlijke vertoning. Helaas was het vandaag geen podium-dag. We verloren wat tijd met de pitstops en hadden daarna ook nog schade."

Van Koldenhoven grapt: "Wat fijn dat er iemand op deze wereld aan mij denkt wanneer hij of zij wakker wordt", waarop Ricciardo antwoordt: "Om eerlijk te zijn: toen ik na het trimmen van mijn baard naar mijn vriendin keek, gaf ze me een nogal andere blik dan normaal. Ik weet niet of zij het zo kon waarderen. Ik heb haar verteld dat ik het voor de mensheid heb gedaan", aldus de altijd goedlachse F1-coureur.

Check hieronder de reactie van Ricciardo, na die van Tsunoda.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Nieuwe auto Red Bull RB17 maakt debuut tijdens Goodwood Festival