Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Verschil tussen snelste en langzaamste F1-coureur is maximaal seconde per ronde'

Daniel Ricciardo is ontevreden over de mate waarin Formule 1 coureurs het verschil kunnen maken. De verschillen op de baan zijn zeer groot, maar dat is te danken aan de auto's en niet aan de coureurs. De teamgenoot van Max Verstappen wil dat daar verandering in komt.

Het F1-team van Red Bull eindige dit seizoen als vijfde en zesde met Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Ondanks dat beide coureurs uitstekend reden kwamen ze zelden in de buurt van de overwinningen. Ricciardo wil dat coureurs in de toekomst vaker het verschil kunnen maken. De invloed van de auto's op het resultaat moet volgens de Australiër verminderen. " Als we de verhouding wat beter krijgen, waarbij de coureurs meer het verschil kunnen maken en de auto's minder, dan zou dat beter zijn voor de sport. Een 50-50 verhouding in de toekomst zou erg mooi zijn en hopelijk wordt dat het geval."

Volgens Ricciardo zijn er geen slechte coureurs in de Formule 1. " Zelfs van Lewis Hamilton tot en met de coureur die als laatste over de streep komt is het verschil tussen de coureurs onderling maximaal één seconde per ronde. Het verschil op de baan is ruim drie seconden. We zijn veel gelijkwaardiger dan dat het lijkt." Ricciardo droomt er dan ook van dat de verschillen tussen de auto's onderling maximaal één seconde worden. " Het zou fantastisch zijn als we de auto's binnen één seconde krijgen. Dan wordt het racen echt leuk."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024