Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'Verstappen en ik waren verreweg snelsten op natte baan'

Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren een klasse apart vanmorgen in de natte eerste trainingen. De twee Red Bull coureurs waren meer dan een seconde per ronde sneller dan de concurrentie.

Ricciardo sprak van een interessante dag, waarbij hij onder de indruk was van het tempo van hemzelf en Max Verstappen in de regen. " Het was interessant om in deze condities te rijden op zowel een natte als droge baan. In de regen zagen Max en ik er erg sterk uit op de intermediates. We hadden een goede pace en waren een stuk sneller dan alle andere coureurs." " Vanmiddag waren we niet zo snel als Ferrari, maar het leek erop dat Mercedes ook wat problemen had. We moeten alleen naar onszelf kijken en we kunnen nog verder verbeteren. Op de korte runs moeten we de grip aan de voorkant verbeteren en tijdens de lange runs de grip aan de achterkant. We moeten een compromis vinden met de set-up, dat wordt de sleutel voor zondag."

Van Daniel Ricciardo mag het de rest van het weekend wel regenen. In de recente raceweekenden kwamen de beide Red Bulls erg sterk voor de dag onder natte omstandigheden. Er wordt nog regen voorspeld gedurende het weekend, maar de vraag is of deze ook tijdens de kwalificatie of race valt. " Als we nog een seconde kunnen winnen morgen dan doen we mee vooraan. We hebben nog veel werk te verzetten. Het zou mooi zijn als we nog regen krijgen dit weekend. Mij hoor je niet klagen als het tijdens de kwalificatie en race regent!"

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China