Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Verstappen verlaat niet voor niets het circuit eerder dan wij"

Daniel Ricciardo heeft in Lando Norris een piepjonge coureur naast zich bij McLaren, net zoals hij bij Red Bull een piepjonge Max Verstappen naast zich had rijden. Hoe verhouden die twee zich tot elkaar en waar past Sebastian Vettel in het plaatje?

Daniel Ricciardo versleet in zijn Formule 1-carrière al heel wat hoog aangeschreven teamgenoten, waaronder ook de laatste twee wereldkampioenen die Red Bull wist af te leveren, te weten Sebastian Vettel en Max Verstappen. Herkent hij iets van hen in zijn huidige teamgenoot Lando Norris? Hij werd bij McLaren immers met enige regelmaat door de Brit verslagen. Echter, als RacingNews365 hem vraagt of hij daardoor verrast was, geeft hij aan niet te weten wat hij moest verwachten. "Op een bepaalde manier was ik....ik wil niet zeggen verbaasd, want we rijden hier met de twintig coureurs van velen die het tot de Formule 1 proberen te schoppen. Je mag dus talent en snelheid verwachten", aldus de Australiër. "Maar helemaal zeker van hoe goed iemand werkelijk is, ben je niet. Maar Lando heeft de lat afgelopen jaar zo hoog mogelijk gelegd." "Ik was dus niet zozeer verrast als wel onder de indruk - misschien is dat het betere woord - van zijn vaardigheden en het niveau waar hij de auto naar bracht. Dat was soms moeilijk voor mij, omdat ik niet op gelijke hoogte wist te komen, maar het was bemoedigend om te zien dat de auto er wél toe in staat was. Het was aan mij om te achterhalen hoe ik mezelf kon verbeteren."

Norris vs. Verstappen vs. Vettel

Gevraagd naar hoe Norris zich verhoudt tot bewezen kampioenen als Sebastian Vettel en Max Verstappen, geeft Ricciardo aan dat ze naast de baan niet zoveel van elkaar verschillen. Op de baan echter was dat wel anders. "Vettel had net vier wereldtitels veroverd en was de oudere coureur in het team, terwijl ik de rookie was. Hij benaderde alles heel volwassen. Hij gaf aan 'ik wil dit en dit', maar altijd op een respectvolle manier. Hij was precies zoals je zou verwachten, inclusief Duitse efficiëntie." Ricciardo merkt op dat Norris misschien wat meer wegheeft van Verstappen dan van Vettel: "Al gaat Lando heel diep in op de details. Max gaat misschien meer af op zijn gevoel, terwijl Lando alles wat meer vanuit technisch oogpunt interpreteert. Ik zie Max niet voor niets altijd eerder het circuit verlaten dan wij, dat is eigenlijk wat ik probeer te zeggen", zo besluit Ricciardo met zijn kenmerkende gulle lach.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"