Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo vertrouwt op grote stap van Renault in 2020

Na een seizoen met ups en downs lijkt Daniel Ricciardo zijn weg binnen het Renault F1 Team gevonden te hebben. De prestaties van het team zijn nog lang niet zoals gehoopt, maar de Australiër heeft vertrouwen in het volgende seizoen.

Ricciardo portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport

Na de aankondiging van zijn 'shock move' van Red Bull naar Renault verklaarde de hele autosportwereld Daniel Ricciardo voor gek. Waarom Red Bull verlaten voor het Franse subtopteam? De voormalig teamgenoot van Max Verstappen was duidelijk in zijn ambities: eerst een jaar incasseren en hopen op een verdwaalde podiumplaats, om dan in 2020 weer regelmatig mee te doen voor de bokalen.

Ondanks dat Renault bijzonder ver verwijderd is van de podiumplaatsen blijft Ricciardo bij zijn doelstelling en heeft hij er vertrouwen in dat het volgend seizoen eindelijk écht gaat lukken bij Renault.

"We hebben continu kleine upgrades bij en weten de auto nog altijd te verbeteren. Het belangrijkste is dat we de auto nu beter begrijpen en sinds ons dat gelukt is, halen we veel meer uit de auto."

Renault zal het erg lastig krijgen om haar doelstelling voor dit seizoen (vierde in het WK bij de constructeurs,red.) te behalen. Ricciardo kijkt niet langer naar dit seizoen, maar focust zich volledig op 2020.

"Ik denk dat we goed bezig zijn voor volgend seizoen. Dan is de vraag of we de juiste auto kunnen ontwerpen. We weten goed wat er nodig is voor volgend seizoen op bepaalde vlakken. Ik ben erg optimistisch dat we onze auto op een aantal van deze vlakken flink weten te verbeteren."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt