© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo verwacht dat Red Bull bij start in 2018 op volle oorlogssterkte is

28 sep. 2017 16:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo verwacht niet dat Red Bull in 2018 weer in slaap wordt gesust tijdens de winterperiode. Dit seizoen moest het team een zeer grote inhaalrace inzetten om nog enigszins in de buurt van Ferrari en Mercedes te komen.

Ricciardo: 'Red Bull heeft geleerd van haar fouten'

Red Bull kende afgelopen winter diverse problemen. Het ontwerpteam had de concurrentie onderschat en de windtunnel gaf niet de juiste cijfers weer. Vanaf de GP van Spanje is het team met diverse aerodynamische updates bezig aan een inhaalrace.

Daniel Ricciardo verwacht niet dat het team volgend jaar tegen dezelfde problemen aanloopt.

"Dit zal ons niet snel nog een keer overkomen. Ik hoop dat we sterk uit de startblokken komen en het is goed dat het team de redenen kent waarom het dit jaar zo stroef ging. Veel van onze vragen zijn beantwoord."

"Vanaf Oostenrijk begonnen we de auto beter te begrijpen en kunnen we steeds meer uit de auto halen zonder de controle ineens te verliezen. We hebben vooruitgang geboekt en moeten dat blijven doen. Ik hoop dat we in 2018 beter aan de start staan in Melbourne."

Daniel Ricciardo rijdt al sinds 2014 voor Red Bull Racing en behaalde dit seizoen de enige overwinning van het team. Volgend jaar loopt zijn contract af en er is de nodige interesse voor de teamgenoot van Max Verstappen. Zijn ambitie liegt er niet om: Wereldkampioen worden. Ricciardo wil alleen bij Red Bull blijven als hij echt voor de titel kan strijden.

"Ik wil een kans maken op de titel. Als ik tien jaar ouder zou zijn dan had ik misschien andere prioriteiten, maar ik geniet van de competitie en wil vooraan mee kunnen doen. Mijn doel is om een winnende auto te krijgen."

"Voor nu is het nog te vroeg om al aan 2019 te denken. We moeten afwachten hoe het team zich kan ontwikkelen volgend jaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen