© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo verwacht dat Red Bull voor Ferrari staat in kwalificatie

14 jul. 2017 16:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo was na afloop van de vrije trainingen op Silverstone optimistisch over de kansen van Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen verwacht dat Red Bull morgen de Ferrari's kan verslaan tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië.

Ricciardo: 'We kunnen Ferrari pakken tijdens de kwalificatie'

Ricciardo noteerde een vierde tijd in de ochtend, gevolgd door een zesde in de middag. In beide sessies was hij langzamer dan Max Verstappen. Desondanks was de Australiër tevreden over de vrije trainingen.

"Onze snelheid was wel ok en we kunnen onszelf nog verbeteren. De balans en het gevoel waren nog niet optimaal, maar vanavond voeren we nog wat aanpassingen door aan de auto."

Er stond de nodige wind op het circuit van Silverstone wat het soms verraderlijk maakte voor de coureurs. Iets dat Ricciardo ook merkte. "Het was soms best lastig op de baan, met de lage baantemperatuur en de aanwezige wind. Hierdoor had ik een momentje in Maggotts/Becketts."

Mercedes was in beide vrije trainingen oppermachtig en Ferrari sloot de tweede training als tweede team af. Ricciardo verwacht echter dat Red Bull morgen Vettel en Raikkonen kan verslaan tijdens de kwalificatie.

"Mercedes was erg snel vandaag en normaal kunnen ze in de kwalificatie nog verder versnellen. Ik denk dat we Ferrari kunnen pakken tijdens de kwalificatie."

In de afgelopen kwalificaties in Baku en Oostenrijk was Kimi Raikkonen vaak binnen schootsafstand van de snelste Red Bull. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen