Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo verwacht dat Red Bull voorsprong niet behoudt

Eerste en tweede met meer dan een seconde voorsprong op de nummer drie: het ziet er na de eerste dag in Mexico bijzonder goed uit voor Red Bull Racing. Daniel Ricciardo, die vijftien honderdsten toe moest geven op collega Max Verstappen en daardoor tweede werd, denkt echter niet dat het zo blijft.

Ferrari en Mercedes gaven volgens Ricciardo niet thuis op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Renault-rijder Carlos Sainz wist zelfs de derde plaats voor zich op te eisen, de beste Mercedes (Lewis Hamilton) eindigde op P7.

"Ferrari en Mercedes zullen er tijdens de kwalificatie gewoon weer staan", tempert Ricciardo de verwachtingen. "Ik denkt niet dat we morgen zullen besluiten met een halve seconde voorsprong op onze concurrenten. De sleutel tot succes zal absoluut een vrije baan zijn. Ik denk dat er zes coureurs zijn die om de pole kunnen strijden." Ricciardo analyseert zijn eigen runs: "Met weinig brandstof kunnen we goed meekomen, maar we moeten nog aan de racepace werken." De banden zijn een kopzorg, erkent de Australiër. "Er is veel korrelvorming. Misschien dat we daarom wel tweestoppers gaan zien in de race."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'