© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo verwacht dat Red Bull voorsprong niet behoudt

27 okt. 2018 08:40 René Oudman 0 reacties
Eerste en tweede met meer dan een seconde voorsprong op de nummer drie: het ziet er na de eerste dag in Mexico bijzonder goed uit voor Red Bull Racing. Daniel Ricciardo, die vijftien honderdsten toe moest geven op collega Max Verstappen en daardoor tweede werd, denkt echter niet dat het zo blijft.

Ferrari en Mercedes gaven volgens Ricciardo niet thuis op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Renault-rijder Carlos Sainz wist zelfs de derde plaats voor zich op te eisen, de beste Mercedes (Lewis Hamilton) eindigde op P7.

"Ferrari en Mercedes zullen er tijdens de kwalificatie gewoon weer staan", tempert Ricciardo de verwachtingen. "Ik denkt niet dat we morgen zullen besluiten met een halve seconde voorsprong op onze concurrenten. De sleutel tot succes zal absoluut een vrije baan zijn. Ik denk dat er zes coureurs zijn die om de pole kunnen strijden."

Ricciardo analyseert zijn eigen runs: "Met weinig brandstof kunnen we goed meekomen, maar we moeten nog aan de racepace werken." De banden zijn een kopzorg, erkent de Australiër. "Er is veel korrelvorming. Misschien dat we daarom wel tweestoppers gaan zien in de race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen