© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Ricciardo vlucht voor Verstappen bij Red Bull'

06 aug. 2018 16:28 Ruud Dimmers 14 reacties
Daniel Ricciardo koos volgens voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer voor de overstap, om weg te vluchten voor Max Verstappen. Binnen Red Bull zou de Australiër nooit de nummer één positie veroveren.

Hoewel teambaas Christian Horner er alles aan doet om uit te stralen dat Ricciardo en Verstappen een gelijke behandeling krijgen, is uit veel dingen op te maken dat Max de lieveling binnen het team is. De missie van het team is om van de Nederlander de jongste wereldkampioen ooit te maken.

Voormalig F1-coureur Jolyon Palmer denkt dank ook dat Ricciardo Red Bull ontvlucht om niet langer in de schaduw van Max Verstappen te staan. "Ik denk dat hij uit de schaduw van Max wil stappen", laat hij BBC weten.

Renault maakt wel progressie maar is sportief gezien een behoorlijke stap terug. Toch ziet Palmer wel aanknopingspunten: "Het team zit in een opwaartse lijn, maar is nog niet van eenzelfde niveau."

Bij Red Bull heeft Max Verstappen sterk de overhand tijdens de kwalificaties. Dit jaar staat hij daarin met 9:3 voor. Alleen bij McLaren en Ferrari is het onderlinge verschil groter. In de WK-stand heeft Ricciardo 118 punten achter zijn naam staan, tegenover 105 voor Verstappen. De Nederlander liet in het begin van het seizoen veel punten liggen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen