Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo vol vertrouwen in goed weekend voor Red Bull na vrije trainingen

Daniel Ricciardo sloot de eerste vrije training voor de GP van Bahrein als eerste af, maar kwam niet verder dan een zesde plaats in de tweede training. De Australiër worstelde wat met de set-up, maar is vol vertrouwen voor de rest van het weekend.

F1-coureur Daniel Ricciardo begon de eerste training uitstekend. Daar waar Verstappen stilviel met een technisch probleem, stond de andere Red Bull bovenaan de tijdenlijst. "Al met al was het geen slechte dag. Onze ochtendtraining was sterk, maar vanmiddag ging het wat minder dan gepland. We maakten enkele veranderingen aan de auto die minder goed uitpakten. Ik wil niet terug naar de set-up van vanmorgen, maar we gaan proberen een mix tussen beide set-ups te maken."

Over het algemeen was het een degelijke dag, waarbij Ricciardo verwacht tijdens de rest van het weekend beter voor de dag te komen. "De balans en het gevoel is niet slecht. Ik hecht weinig waarde aan de positie van vandaag. Ik had last van verkeer, waardoor ik mijn eerste snelle ronde af moest breken. De tweede ronde is dan vanzelfsprekend langzamer." "Mercedes zal morgen de motor opschroeven tijdens de kwalificatie, maar we zitten er zeker dichterbij dan vandaag. Ik ben vol vertrouwen dat we een goede auto hebben morgen. Hopelijk resulteert dat in een betere positie dan de zesde plaats en gaat het in de race nog beter."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"