Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'We kunnen dit weekend meedoen om de hoofdprijzen'

Daniel Ricciardo was tijdens de beide vrije trainingen in Hongarije de snelste man. De teamgenoot van Max Verstappen had na afloop weinig reden tot klagen. De nieuwe onderdelen op de RB13 lijken hun werk goed te doen. Voor de rest van het weekend is Ricciardo dan ook erg optimistisch.

Voorafgaand aan het weekend wilde teambaas Horner de verwachtingen temperen. Hij wilde niet spreken over een grote upgrade, daar waar Ricciardo en Marko deze woorden wel in de mond namen. De Red Bull is zowel op aerodynamisch vlak als onderhuids onder handen genomen. De tekenen van de vrijdag zijn positief, want het team was prima onderweg. Daniel Ricciardo spreekt van een belangrijke stap vooruit. " Van meet af aan waren we erg sterk en onze pace was goed. De lange runs waren ook prima en in de winter konden we de lijn doortrekken. Het was een prima dag voor ons." " Ik heb weinig reden tot klagen met twee keer de snelste tijd. Het is een lekker gevoel, maar je weet nooit welke programma's de concurrentie afwerkte. We hebben met de vernieuwde auto meer grip en het is echt een stap voorwaarts.

Daniel Ricciardo is net als Max Verstappen optimistisch over de kansen dit weekend . De Australiër verwacht zelfs een rol te kunnen spelen in de strijd om de poleposition. " We weten dat deze baan goed bij onze auto past. We moeten hier echt alles uit de auto halen en dan kunnen we meedoen om de hoofdprijzen. Ik heb echt het gevoel dat we morgen mee kunnen doen in de strijd om de pole."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'