Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "We kunnen heel dichtbij de overwinning komen"

Daniel Ricciardo eindigde de eerste vrije training van de GP van Bahrein als eerste. De Australiër spreekt voorafgaand aan de Grand Prix de verwachting uit mee te dingen om de overwinning. Bij de kwalificatie zal Red Bull volgens de Australiër nog tekort komen ten opzichte van Mercedes.

Daniel Ricciardo eindigde in de eerste sessie van het GP-weekend als eerste. De concurrentie hield hij op drie tienden. Voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein geeft Ricciardo aan te verwachten mee te doen voor de overwinning. "Als we hier op zondag dezelfde auto hebben als de auto die we in Melbourne hadden, gaan we heel dichtbij komen."

Ricciardo reed in Australië de snelste raceronde met een seconde verschil op de rest van het veld. Volgens Ricciardo is de RB14 erg snel in schone lucht: "In schone lucht zijn we ontzettend sterk. Dit is een ander circuit, maar als de omstandigheden hetzelfde zijn, zitten we erbij." In de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein verwacht Ricciardo het lastig te krijgen: "Mercedes is heel moeilijk te verslaan. Als Hamilton en Bottas een vlekkeloze ronde rijden, dan gaan zij in principe de voorste startrij opeisen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"