Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: 'We moesten hopen op een wonder'

Daniel Ricciardo hoopte dat een wonder hem wat verder naar voren zou brengen, maar in plaats daarvan moest hij genoegen nemen met P5.

"Het was voor ons een vrij kansloze kwalificatie. Voor vandaag kozen we ervoor de setup van Max Verstappen te kopiëren. Het was de moeite waard om te kijken wat we daarmee konden en dat wilde we beoordelen tijdens de derde vrije training, maar helaas regende het" , aldus Ricciardo in gesprek met Ziggo Sport . Bij gebrek aan trainingsronden kozen Red Bull en Ricciardo ervoor om terug te gaan naar de afstelling van gisteren om die te finetunen, maar dat pakte dus alsnog niet heel goed uit voor de Australiër: "Ik kampte met ontzettend veel onderstuur, maar daar konden we niets meer aan veranderen. Uiteindelijk was het beter geweest om met minder downforce te rijden."

"We konden zoals gezegd nog maar weinig aan de setup veranderen, maar je hoopt dat er met vers rubber nog wat mogelijk is. Ik hoopte eigenlijk op een wonder, maar dat kwam niet." Of Daniel Ricciardo nog kansen ziet om tijdens de race wat verder naar voren te komen? Nee, eigenlijk niet: "Als het regent kunnen we wel iets doen, maar als het droog is hebben we een hele goede start nodig."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie