Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo wederom tergend langzaam: "Het was een droevige race"

Daniel Ricciardo kijkt wederom terug op een matige race in Silverstone. Het is niet het Formule 1-seizoen van de McLaren-coureur, die tot nu toe slechts vijftien punten scoorde.

Riccciardo rain Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Tijdens de GP van Groot-Brittannië scoorde Daniel Ricciardo wederom nul punten. De voormalig Red Bull-coureur kwam als dertiende over de finish: alleen Yuki Tsunoda was van de finishende coureurs langzamer. Het gaat dit Formule 1-seizoen niet goed bij de Australiër, wat terug te zien is in de coureursstand. Teamgenoot Lando Norris staat zevende met 58 punten, terwijl Ricciardo veertiende staat met slechts 15 punten.

Hij heeft dan ook weinig positieve woorden over voor de race op Silverstone. "Ja, het was een droevige race", zegt hij na afloop van de GP van Groot-Brittannië tegen onder andere RacingNews365. "Toen de race herstart was, worstelde ik direct met grip. Ik had gewoon niet het gevoel dat ik net zo veel grip had als de anderen."

"Ik werd langs alle kanten ingehaald en kon er niet echt iets aan doen", baalt Ricciardo, die ook later geen kans maakte om naar de voorkant van het veld te rijden. "Dit leek simpelweg onze snelheid te zijn tijdens de race."

Ook nog een DRS-probleem voor Ricciardo

De race pace van Ricciardo was niet het enige probleem op Silverstone. Inhalen werd vrijwel onmogelijk door een falende DRS. "Iets voelde wat raar en ik weet nog dat ik in bocht zes remde. De auto vloog ineens alle kanten op. Ik dacht dat ik een lekke band had, dus ik keek naar de achterband. Toen zag ik dat de DRS-vleugel open stond, dus daar was iets kapot."

Ricciardo reed de pitstraat in, waar McLaren de vleugel dichtklapte. "Maar we konden DRS natuurlijk niet meer gebruiken, want we waren bang dat hij weer vast kwam te zitten terwijl hij open stond. Uiteindelijk, bij de herstart, kon ik geen auto's meer aanvallen." Hij betwijfelt echter of dit wel was gelukt mét DRS. "We waren simpelweg niet snel. Hopelijk vinden we iets, al moet dat snel zijn voorafgaand aan de race in Oostenrijk, maar hopelijk kan het."

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen