© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo: 'Weet niet of Vettel me wel als teamgenoot wil bij Ferrari'

17 nov. 2017 13:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo weet niet of Sebastian Vettel hem graag over ziet stappen naar Ferrari. In het verleden waren de beide F1-coureurs teamgenoten bij Red Bull, daar waar Ricciardo zijn Duitse collega in 2014 versloeg.

Ricciardo droomt niet van Ferrari, maar van een winnende auto

Daniel Ricciardo is een van de 'hotest boys' in F1 vanwege zijn aflopende contract eind 2018. Red Bull wil graag met de teamgenoot van Max Verstappen door, maar Ricciardo heeft ook andere opties.

Een daarvan is zijn flirt met Ferrari, maar Ricciardo weet niet of Sebastian Vettel hem graag ziet komen.

"Ik ben er niet zeker van dat hij mij als teamgenoot wil. Ik weet niet hoeveel macht hij binnen het team heeft om aan te geven wie hij wel of niet als teamgenoot wil. Daar hou ik mezelf niet mee bezig. Het enige wat ik kan doen is presteren op een hoog niveau en dat bepaalt mijn toekomst," laat Ricciardo aan Globo weten.

Red Bull wil langer door met de Australiër die herhaalt dat hij geen haast heeft om een beslissing te nemen. "Het is mooi om te horen. Ze willen mij behouden en hebben het contract met Max Verstappen verlengd."

"Ik heb geen haast, maar heb zeker veel respect voor Red Bull. Ik heb nog de tijd om mijn opties af te wegen en uit te vinden hoe de rijdersmarkt voor 2019 in elkaar steekt. Ik wil de beschikking krijgen over de beste auto en rijden voor het team wat mij de beste kans geeft om te winnen."

"Zoals ik al zei heb ik de tijd. We zien het na de wintertests en de eerste races van 2018 wel."

Veel coureurs dromen ervan om in hun carriere voor Ferrari te rijden. Voor Ricciardo is dat niet per definitie een droom, maar gaat hij voor het ultieme doel. 

"Als ik zeg dat het geen droom is dan lijkt het alsof ik geen interesse heb. Het woord droom is wat zwaar gekozen. Mijn droom is om wereldkampioen in de F1 te worden en over de beste auto te beschikken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen