Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo weigerde gridstraffen te incasseren in Canada

Daniel Ricciardo heeft er zelf op aangedrongen vooral geen nieuwe MGU-K te laten installeren voor de Grand Prix van Monaco. De gridstraf die hem dat zou opleveren incasseert hij liever ergens anders.

"Toen ik hoorde dat ik waarschijnlijk een gridstraf zou krijgen, stak ik daar direct een stokje voor. Ik gaf aan dat ik die dan liever op Paul Ricard wilde incasseren" , aldus Daniel Ricciardo. "We gaan op dit moment juist zo goed. Als we dan vervolgens een gridstraf krijgen op een circuit waar wij lastig in kunnen halen, gaat het momentum verloren. Dus als we dit weekend kunnen overleven zonder gridstraf, dan pak ik die liever ergens anders."

Red Bull vond de oplossing door de auto van Ricciardo te voorzien van de MGU-K waar hij de eerste races van het jaar mee reed. Na motorproblemen in China kreeg Ricciardo een nieuwe krachtbron, maar de MGU-K zou nergens onder te lijden hebben gehad. "Mocht dat onderdeel echter alsnog voor betrouwbaarheidsproblemen zorgen in bijvoorbeeld de vrije trainingen, dan pakken we die gridstraf natuurlijk alsnog. Blijkt die MGU-K wel volkomen betrouwbaar, dan rijden we er het hele weekend mee."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024