© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo weigerde gridstraffen te incasseren in Canada

08 jun. 2018 10:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Daniel Ricciardo heeft er zelf op aangedrongen vooral geen nieuwe MGU-K te laten installeren voor de Grand Prix van Monaco. De gridstraf die hem dat zou opleveren incasseert hij liever ergens anders.

'Ik pak die gridstraf liever in Frankrijk'

"Toen ik hoorde dat ik waarschijnlijk een gridstraf zou krijgen, stak ik daar direct een stokje voor. Ik gaf aan dat ik die dan liever op Paul Ricard wilde incasseren", aldus Daniel Ricciardo.

"We gaan op dit moment juist zo goed. Als we dan vervolgens een gridstraf krijgen op een circuit waar wij lastig in kunnen halen, gaat het momentum verloren. Dus als we dit weekend kunnen overleven zonder gridstraf, dan pak ik die liever ergens anders."

Red Bull vond de oplossing door de auto van Ricciardo te voorzien van de MGU-K waar hij de eerste races van het jaar mee reed. Na motorproblemen in China kreeg Ricciardo een nieuwe krachtbron, maar de MGU-K zou nergens onder te lijden hebben gehad.

"Mocht dat onderdeel echter alsnog voor betrouwbaarheidsproblemen zorgen in bijvoorbeeld de vrije trainingen, dan pakken we die gridstraf natuurlijk alsnog. Blijkt die MGU-K wel volkomen betrouwbaar, dan rijden we er het hele weekend mee."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen