Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo wil niet dezelfde fout maken als Fernando Alonso

Daniel Ricciardo maakt zich in 2018 alweer op voor zijn achtste seizoen in de Formule 1. Al vanaf 2012 rijdt hij voor Red Bull Racing maar wordt volgend jaar zijn laatste seizoen bij de Oostenrijkse renstal of verlengt hij zijn aflopende contract?

De toekomst van Daniel Ricciardo na 2018 houdt de gemoederen in de paddock flink bezig. De Australiër is in het bezit van een aflopende contract en is aan het einde van volgend jaar een vrij man. Red Bull Racing heeft al aangegeven dat ze het liefst hun huidige rijdersduo willen behouden en met Ricciardo in gesprek willen. Zelf heeft hij hier mee geen haast en wil hij eerst afwachten hoe het in 2018 gaat verlopen. "Voor mij telt alleen wie er in 2019 de beste auto heeft. Ik wacht eerst rustig af hoe het nieuwe seizoen begint. Volgens mij heb ik nog wel even tijd om een beslissing te nemen."

Ricciardo erkent tegenover Motorsport Magazine dat er ook nog iets anders meespeelt in zijn beslissing. Of beter gezegd, iemand anders. Hij wil ten koste van alles namelijk voorkomen dat hij dezelfde fouten maakt als Fernando Alonso. De Spanjaard maakte meerdere keren in zijn Formule 1 carrière een verkeerde keuze. Eerst met McLaren en vervolgens met Ferrari. "Ja, dat is denk ik nog een reden waarom ik wat angstig ben om overhaast een beslissing te maken. Wat ik ook doe, het wordt waarschijnlijk een meerjarig contract voor de jaren waarin ik hopelijk op mijn top zit. Ik wil dan ook zeker proberen het maximale eruit te halen. Daarom wil ik ook de tijd nemen en rustig een keuze maken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'