© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil niet weer vijfde of zesde staan na kwalificatie

27 jul. 2018 18:24 René Oudman 0 reacties
Van tevoren werd Red Bull Racing aangewezen als een van de favorieten voor de Grand Prix van Hongarije en haar rijders wisten die rol op de vrijdag direct waar te maken. Daniel Ricciardo was het rapste in de eerste vrije training, de Australiër besloot de eerste dag op de Hungaroring met P3. Ricciardo ziet kansen in Hongarije, maar weet ook dat het tijdens de kwalificatie allemaal moet kloppen.

"Het was een goede dag. We begonnen prima in de ochtendsessie en ook ’s middags waren we sterk", blikt de 29-jarige terug op zijn eerste dag in Budapest. "Ik denk dat we een wagen hebben waarmee we op de voorste startrij kunnen belanden. Over één rondje kan het nog wat sneller, maar de longrun ziet er heel goed uit. Het zit allemaal dicht bij elkaar. Ik voorspelde al dat de top zes close zou zijn en ik ga ervan uit dat het ook morgen spannend zal worden."

"Zowel de ultrasoft als de soft deed prima zijn werk. Mijn voorkeur gaat uit naar de ultrasofts, maar we zullen vanavond een plannetje smeden voor wat betreft de kwalificatie." Wat betreft zijn startpositie voor de Grand Prix van Hongarije is Ricciardo meer dan duidelijk: "Eerste rij is perfect, tweede rij oke, derde rij niet. Inhalen is hier namelijk erg lastig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen