© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil Red Bull-tijd positief afsluiten met 'neppe' champagne

18 nov. 2018 17:45 René Oudman 1 reacties
In een tweede seizoenshelft waarin de pechduivel hand in hand lijkt te lopen met Daniel Ricciardo, probeert de 29-jarige teammaat van Max Verstappen toch iedere Grand Prix met opgeheven hoofd te benaderen. De wedstrijd in Abu Dhabi wordt erg bijzonder: het zal Ricciardo's laatste in dienst van Red Bull Racing worden.

Nadat het energiedrankjesmerk Ricciardo in 2007 als jong talent contracteerde en de Australiër via het inmiddels allang ter ziele gegane HRT in de Formule 1 bracht (2011), mocht de goedlachse man uit Perth na twee volledige seizoenen voor Toro Rosso instappen bij Red Bull Racing.

Na 99 Grands Prix, zeven overwinningen en drie polepositions staat er nog precies één wedstrijd op het programma alvorens Ricciardo de overstap naar Renault maakt. Het Yas Marina Circuit is het toneel voor de afscheidsrace van Verstappens geliefde collega. "Abu Dhabi is altijd een goede baan voor mij gebleken, ik houd ervan om die kant op te gaan". kijkt Ricciardo vooruit in de voorbeschouwing van Red Bull Racing.

"Ik heb er nog nooit op het podium gestaan, dus dat is het doel voor komend weekend, wanneer ik mijn laatste race in dienst van Red Bull Racing zal rijden. Racen in de schemering is heel erg cool, het weer is er goed en eigenlijk is er niet zoveel wat er niet leuk is aan Abu Dhabi."

"De derde sector van het circuit is gaaf, je rijdt letterlijk onder het grote hotel door en het bochtenwerk is vet", belicht de Australiër het Arabische circuit. "Zoals ik al zei: dit wordt mijn laatste race voor Red Bull en dat gaat waarschijnlijk emotionele taferelen opleveren. Dat weerhoudt me er niet van om alles op alles te zetten voor een mooi resultaat en hopelijk kunnen we zondagavond met fake champagne spuiten!", refereert Ricciardo aan het alcoholverbod in het land.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen