© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo wil twee Formule 1-races per weekend

25 jul. 2018 14:13 Ruud Dimmers 0 reacties
Als het aan Daniel Ricciardo ligt dan gaat het complete Formule 1-schema op de schop. De traditionele vrijdagtrainingen kunnen wat hem betreft vervallen en de Australiër wil twee races per weekend.

Al langere tijd staat het huidige Formule 1-format ter discussie. De vrije trainingen op de vrijdag zijn saai en voorspelbaar. Teams komen slechts mondjesmaat in actie en de fans op de tribunes lopen niet warm voor de trainingen. Ook de lengte van een Grand Prix kan veel jongeren niet meer bekoren.

F1-eigenaar Liberty Media opperde al het idee om over te stappen op een soort van F2-format, waarbij er op zaterdag een sprintrace is en op zondag een kortere race. Daniel Ricciardo vindt het dit een prima idee.

"Het liefste heb ik geen trainingen op vrijdag, maar gewoon alleen de zaterdag en zondag. Dit met een kwalificatie op zaterdagmorgen en zaterdagmiddag een race. Op zondag racen we dan de tweede race. Minder ronden met onzin en meer ronden met de echte actie", laat Ricciardo aan ESPN weten.

"Je moet hier wel heel zorgvuldig mee omgaan, omdat het anders is dan wat de fan gewend zijn. Maar ik hou van het racen en niet van het trainen. Als het betekent dat we meer kunnen racen tijdens een seizoen en minder trainingen hebben dan klinkt mij dat als muziek in de oren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen